Erkal Erdogan

Erkal Erdogan

Avm Olmayan İlçemiz

Avm Olmayan İlçemiz

Ankara’da neredeyse alışveriş merkezi olmayan nokta yok. Geçtiğimiz günlerde sayılarına baktım 15-20 taneyi bulmuş. Hatta gençlik arasında dönen bir konu vardı. Şehir dışından okumaya gelenler Ankara’da AVM’den başka ne var? Sorusunu her zaman sorarlar. Bu konuda tebrik edilmesi gereken bir ilçe var ki içinde hiç alışveriş merkezi bulunmuyor. Altındağ’da halen esnaflar, sokaklar çarşı görevini görüyor. Başkenttin en kalabalık ilçeleri arasında hiç AVM’si olmayan bir ilçe. Bu konuda bildiğim kadarıyla Altındağ Belediyesi’nde temkinli davranıyor ve mümkün olduğunca açılmasını istemiyor. Düşünün Hamamönü yerine bir AVM yapılsaydı kim orada fotoğraf çektirdi. Tarihe, gençlere ne katılırdı? Bugüne dek yapılmamış AVM umut ediyorum ki bu saatten sonrada yapılmaz ve Altındağ bu özelliğini her daim korur. 

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR

Döviz kuruydu, bayramdı derken yerel seçimler neredeyse hiç konuşulmamaya başladı. Ancak çok değil yaklaşık 7ay sonra Türkiye’yi büyük bir yerel seçim bekliyor. 31 Mart 2019 yılında yapılacak bu seçimlerin atandaş ve gündem her ne kadar daha farkında olmasa da aday adayları yavaş yavaş sahaya inmeye başladı. En son bayramda her yeri afişlerle donatarak nabız yoklamaya isimlerini duyurmaya başladı. Büyükşehirlerde her ne her ne kadar az hissedilse de Anadolu’ yeril seçimlerin etkisi çok fazladır. Şunu belirtmek isterim ki ülkemizde muhtar seçimler, belediye başkanı seçimleri çok çekişmeli ve zor geçer. Muhtarı seçmek vekili seçmekten daha zordur. Kıl payı kaptırılan seçimler,1 oyun önemi, sayıların azlığı derken çekişmeler had safhaya ulaşır.

ZAFER BAYRAMI’NI GÜZEL KUTLADIK

Türk tarihinde en büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gerek Anıtkabir ziyareti gerek Eski TBMM ve yeni TBMM arası yapılan kortejle bu yıl güzel hissettik. Her yere asılan bayraklar Gazi Mustafa Kemal Atatürk resimleri ile 7 den 70’e herkesi meydanlarda gördük. Vatandaşların arasına girip gözlerine baktım ve milli birlik ve beraberlik duygusunu alkışlarıyla vatan bölünmez sloganlarıyla sürekli anlattıyolardı. Sıcağın gözünde yüzbinlerce Ankaralı Anıtkabir’in uzun yollarında yürüdüler. Bu milli manevi günlerin özellikle çocuklar üzerinde bıraktığı izler çok önemlidir. Milli bir bilinç bu günler sayesinde kazanılır ve hafızalara kazınır. O yüzden bu günleri kutlamanın önemi bir başkadır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR