Ahmet Sefa DİKTEPE

Ahmet Sefa DİKTEPE

Ayasofya Müslümanlarındır!

Ayasofya Müslümanlarındır!

Son günlerde Ayasofya’nın tekrar aslına uygun bir “fetih camisi” olarak açılması yönünde çok müspet gelişmeler oluyor. 86 yıllık hasret ve bekleyiş inşallah son bulacak. Kalbimizdeki burukluk, yüzümüzdeki hüzün Ayasofya Camii’nde omuz omuza saf tuttuğumuz ilk gün yerini coşku ve mutluluğa bırakacak Allah’ın izniyle…

Ayasofya’nın taşıdığı mana itibariyle yeryüzünde Allah’a ibadet edilen mescitler içerisinde çok muazzez bir yeri vardır. Ayasofya bin yıldır haça çarpan hilalin adı olan Türk milletinin emperyalist batı zihniyetine karşı galibiyet nişanesidir.
Bir yönden de Ayasofya’nın açılması haç ile hilal savaşında bir turnusol kâğıdı niteliğindedir. Bizden gibi görünüp kuyumuzu kazanların, arkamızı döndüğümüz anda hançerleyecek olanların Ayasofya karşısında ki tavrı bugünden onları fark etmemize vesile olacaktır.

Ayasofya’nın aslına uygun bir “fetih camisi” olarak tekrar açılmasına karşı duranların kimseyi ötekileştirmeme konusundaki hassasiyetimizin dışında olduğu muhakkaktır. Şehadetleri dinin temeli olan “Ezan-ı Muhammediyye”nin Ayasofya minarelerinden yükselmesine karşı olanların “Romen Diyojen” ile neseben değilse bile fikren akraba oldukları açıktır! Ayasofya, meseleyi sulandırmak babında, müze halinde şu kadar gelir sağlıyordu gibi cümlelerle gerçek emelini gizleyenlerin üzerinde bilek güreşi yapacağı bir cami değildir! Bugün bu cümlelerin arkasına gizledikleri fetihten kalma hınç yarın kiliseye çevirsek daha fazla turist çekeriz şeklinde terennüm edilecektir! 

Sn. Cumhurbaşkanımızın bu konuda ki iradesi Ayasofya’nın asli hüviyetine getirilmesi hususunda çok önemlidir. Bakanlar Kurulu kararıyla bizden kopartılan Ayasofya’nın sahibi Danıştay değil aziz Türk milletidir. Onun içinde Sn. Cumhurbaşkanımız Danıştay kararını beklemeden bir kararnameyle Ayasofya’nın açılış müjdesini bizlere vermelidir.
Sn. Cumhurbaşkanım; Ayasofya’yı açın ki BM’de “Dünya beşten büyüktür” haykırışınız Ayasofya minarelerinden Batıya çağlayan ezanlarla “Allah en büyüktür!” şeklinde terennüm bulsun!

Sn. Cumhurbaşkanım; Ayasofya’yı açın ki Kudüs’te ki hak davamız, Doğu Türkistan’da ki can davamız, Bosna’da ki kan davamız anlamını bulsun!

Abdestimizi aldık, kulağımız ezanda, gözümüz kıble de sizi bekliyoruz!
86 yıl sonra Ayasofyada ki ilk namaza hasret ve avdetle…  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR