Erkal Erdogan

Erkal Erdogan

Başkentin en büyük sorunlarındandı

Başkentin en büyük sorunlarındandı

Ankara’nın gerçekten de en büyük yarasıydı. Her yağmur sonrası akıllara direk köprü altları yine havuz oldu mu? Araçlar geçebilecek mi? diye sorular sorulmaya başlardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna bu konuyu çok iyi tespit etti ve tam da Ankara’nın boşaldığı 9 günlük tatile getirerek isabetli bir çalışma yaptı. Umarız ki sonbaharda başlayacak yağmurlarda haberlere Başkent’in o hauvz görüntüleri, insanların araçlar üzerinde mahsur kaldığı görüntülerini yaşamayız. Ve teşekkürlerimizi Sayın Başkan’a sunarız. Geç kalınmış mıydı? Evet, maalesef uzun yıllar bu görüntüler sürekli gündeme gelmesine karşın etkin bir çalışma yapılmadı, yapılamadı. İnsanlar iyi şeyler yapılsa da bunları göstererek önce hayati konular dedi. Bence Tuna’nın takdir topladığı en önemli konular da doğrudan hayatı etkileyen sıkıntıların çözümüne yönelmesi. Etrafında bulunan ekibi öncesinden yaşanan şehir sorunlarını çok iyi not etmiş ve her fırsatta bunların çözümüne yönelik çalışmalar başlatıyorlar. 

VATANDAŞ METROYU İSTİYOR

Gündeme gelen bir diğer konu da metronun 24 saat olması. Verilen bir söz vardı vatandaşlar bunu unutmadı. Görüştüğümüz kim varsa otobüslerin ardından sırada metro da olmalı. Sözünü söylüyor. Buradan bende Sayın Başkan’a sesleniyorum. Vatandaşın isteği de bu yönde. 24 saat canlı ulaşımı her zaman bulunan bir Başkent için bu adım çok önemli. Otobüslerde gösterdiğiniz kararlı tutumun aynısını burada da göstermeli ve Başkentlilerin bu isteğini kırmamalısınız. 

FIRSATÇILAR YİNE İŞ BAŞINDA

Malum bugünlerde en çok konuşulan konumuz kur hareketliliği. Ancak bu hareketliliği fırsata çevirip kendisine haksız kazanç elde etmeye çalışanlar yine iş başında. Geliş ve satış fiyatları dolar ile hiçbir ilgisi olmayan ürünleri dahi dolar arttı zam geldi bahanesiyle vatandaşa sunanlar iş başında. Bunu yapmak ne ahlaka ne vicdana sığar. İnsanları bu hareketliliğe inandırarak fazladan parasını almak ancak fırsatçılıktır, doların etkilediği ürünlerin yanı sıra bu ürünleri de pahalı satmak ahlaksızlıktır. Bunu yapanlara dikkat edin ve sorgulayın. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR