Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

Belediyeler, Yardımları, Maske Ve Troller

Belediyeler, Yardımları, Maske Ve Troller

Yaşadığımız şu zorlu süreçte hükümet birkaç istisna dışında başarılı işlere imza attı. Bir şu maske olayını çözemedi. İlk açıklandığında böyle olacağı belliydi zaten. Planlanmadan alınmış bir karardı. PTT’nin tüm ülkeye kısa bir sürede maske ulaştırması imkansız gibi duruyordu.
Neyse ki bu süreç aşırı yoğunluktan dolayı daha sonra eczaneler eliyle işletilmek istendi. Bazı kişilere ulaşmış olsada bizlere halen maske ulaşmadı. 
Elimizde maske yok ve aynı maskeyi yıkayıp tekrar tekrar kullanmak zorunda kalıyoruz. Satışıda yasak olduğundan parayla da satın alamıyoruz. 
Hükümet keşke belediyelerin yaptığı işleri baltalamak yerine destek çıkıp bu işi belediyeler aracılığıyla yapsaydı, şimdiye kadar her eve en az iki parti maske ulaşmış olurdu. Zaten başvuru sırasında haftada en fazla bir parti ulaştırılacağı söyleniyordu. Şimdiye kadar iki partinin elimize ulaşmış olması gerekiyordu ama daha ilk başvurudakiler gelmedi. Ne zaman ulaşır bilmiyoruz, sabır ve merakla bekliyoruz. 

Yardım meselesi

Muhalefete ait belediyelerin yaptıkları yardımlar hükümet kanadında sert tepkilere neden oluyor ve engelleniyor. Devlet içinde devlet olmakla itham ediliyor. Valiliklerle koordineli çalışılmadığı söyleniyor. Muhalif belediyelerde yardım kampanyalarının engellendiğinden yakınıyor. 
Kim haklı kim haksız bilinmez ama şu günlerde bile ayrışacak konu buluyoruz. Neyseki en azından bu yardım etme yarışı. Keşke en kötü ayrışma yardımlar kimin koordinatörlüğünde yapılacak ayrışması olsa. Biran önce ortak bir yol bulunup bu ayrışmaya son verilmeli. Bunun içinde tabi sosyal medyadaki troller susturulmalı. Hükümet ve muhalefetin yerinde olsam kendilerini destekleyen trollere artık son verirdim. Sürekli karşı tarafı karalayarak kazanım elde etme amacı güden bu troller ordusu artık midemizi bulandırmaya başladı. Birçoğu sahte isimlerle bu işi yapsa da arasında gazeteciler ve sanatçıların da bulunduğu ap açık ortada. Sorsan iki tarafta davası için mücadele ediyor. Herkes biliyor ki böyle dava kazanılmaz, kazanılsada böyle dava olmaz. Onlarınki tamamen duygusal. İnsanları ayrıştırmaktan başka bir iş yapmıyorlar. Ayrıca savundukları tarafa yarardan çok zarar veriyorlar. Mağlubiyetin de galibiyetin de ahlaklısı makbuldür. Bunlarda ne ahlak var ne vicdan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR