Birlik Derneği'nden aşure programı

Birlik Derneği'nden aşure programı

Ankara’da Birlik Derneği Muharrem ayı dolayısıyla aşure programı düzenledi. Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Bayram Mutlu aşurenin birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmanın simgesi olduğunu belirtti. 

Ankara’da Birlik Derneği Muharrem ayı dolayısıyla aşure programı düzenledi. Siteler’deki dernek binasında önceki akşam düzenlenen ve farklı kesimlerden insanları bir araya getiren programa birçok siyasi parti temsilcisi, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından yetkili ve çok sayıda davetli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan aşure etkinliğinde ilahiler de okundu. Daha sonra hazırlanan aşureler davetlilere dağıtıldı. 

whatsapp-image-2019-09-20-at-12.25.41.jpeg

“TÜM PEYGAMBERLER AŞUREYE ÖNEM VERİYORDU”

Birlik aşuresinde konuşma yapan Ankara’da Birlik Derneği Başkanı Bayram Mutlu, aşure gününün anlam ve önemine ilişkin bilgiler vererek özetle şunları söyledi: “Aşure günü Muharrem ayının 10. günü ihya edilen bir gündür. Nuh’un (as) gemisinde kalan son yiyeceklerle hazırlanan aşa ’aşure’ denir. Efendimiz ve Nuh’dan sonraki tüm peygamberler bu güne önem vermişlerdir. 

birlik-dernegi,-asure.jpg

BİRLİĞİN, BERKETİN, PAYLAŞMANIN SİMGESİ

“Bizler de Ankara’da Birlik Derneği olarak kaynattığımız birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma dayanışma ve bereketin simgesi olan aşuremizi, siz değerli dostlarımızla paylaşmak istedik. Yüce mevlam ülke olarak, millet olarak, ümmet olarak birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. Ülkemizi, milletimizi her türlü belalardan, musibetlerden korusun. Güvenlik güçlerimize de güç kuvvet versin.”

whatsapp-image-2019-09-20-at-12.26.58.jpeg

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.