Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

Büyükşehir çözüm odaklı çalışıyor

Büyükşehir çözüm odaklı çalışıyor

Yerel basın olarak elimizden geldiğince Ankara’daki sorunları dile getirip, çözüm üretilmesine aracı oluyoruz. Sorunları yeri geliyor haber olarak yeri geliyor sözlü olarak ilgili mercilere iletiyoruz. Kent haberciliği alanında birçok sorunu ele alıyoruz ve çözülmesine yardımcı oluyoruz. 

Büyükşehir Belediyesi eski yönetimlerinde yaptığımız haberlere çok geç karşılık verir bazen de hiç bir şekilde muhataba alarak cevap vermezdi. Büyükşehir Belediyesi’ne Mansur Yavaş ile gelen yeni yönetim ise eski yönetimlerden çok farklı olarak yapılan haberlere daha duyarlı davranıyor. Özellik ile Büyükşehir’in basın birimi yapılan haberin konusu hangi birimi ilgilendiriyorsa istişarede bulunup konu hakkında gazetemizi bilgilendiriyor. Bu da sorunları önemsediklerini ve çözüm üretmek için çaba gösterdiklerini gösteriyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda da bu ilgi ve alakaları devam eder ve yapılan haberlere duyarsız kalan diğer ilçe belediyelere de örnek olurlar.

Ankara Kalesi

Kale Mahallesi son yıllarda çok büyük değişime uğradı. Eski kale gitti, yerine butik kahvecilerin, zanaatkarların, çeşit çeşit işletmelere ev sahipliği yapan bir kale geldi. Tüm bunlara rağmen işletme sahipleri umduğu ziyaretçi sayısına ulaşamıyor. İşletme sahiplerine göre bunun en büyük sebebi ise kaleye Ulus-Kızılay gibi merkezlerden direkt ulaşımın olmaması. Toplu taşıma araçlarının bölgeye ring yapmaması Başkentlilerin kaleye gelmesine engel oluyor. 
Diğer bir sorun ise akşam saatlerinde kale bölgesindeki ışıklandırma sorunu. Hava karardığında sanki hayat bitiyor. Umarım Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi bu konuya bir el atar ve kaleyi Ankara’nın çekim merkezlerinden biri haline gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR