Erkal Erdogan

Erkal Erdogan

Cep terminallerine ne oldu?

Cep terminallerine ne oldu?

Geçtiğimiz kış Ankara’nın giriş ve çıkışlarına belirli noktalara vatandaşların uzun yollar gitmemesi için cep terminali yapılması söz konusuydu. Haberler yapıldı muhtarlarla görüşüldü hemen hemen projeye karşı çıkan duymamıştık. Hatta pek çok muhtar mahallelerinden geçmesi için talepte bulundu yer ayarlayacaklarını söyledi. Vatandaşlar bunun çok isabetli bir karar olduğunu boşa harcanan ulaşım çabası yerine kısa sürede şehir dışından evlerine ulaşabileceklerini söyledi. Proje çok isabetli de bir çalışmaydı. Örnek veriyorum Eryaman’da oturan bir vatandaş İstanbul’dan gelirken AŞTİ’ye kadar gidiyor yaklaşık 30 km gittiği yolu geri dönerek evine ulaşabiliyor. Aynı şey Gölbaşı, Mamak için de geçerliydi.  Otobüs firmalarından yolda indirmeleri için talepte bulunuyor onlar yasak olduğu gerekçesiyle indirmiyor bir sürü dert sıkıntı. Hâlbuki girişte bir ufak yolcu indirme noktası belirlense ne vatandaş ne otobüs firması zora girer birde üzerine AŞTİ’de trafik ve yoğunluk azalır. 6 milyonu aşan bir nüfusa sahip Ankara’ya tek bir otobüs terminalinin kapasite olarak yetse de konum olarak yetmediği gözle görülüyor.  Umuyorum ki yakın dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi bu eksiği tekrar gündeme getirerek çözümüne kavuşturur. 

ULUS HEYECANLANDIRDI

Evet Ulus tarih boyunca pek çok devletin önemli merkezlerinden biri olmuş en son ise ülkemizin kurulduğu yer olarak tarihe geçmiştir. Tarihi binaları, 20.yy’ın en çok konuşulan yerlerinden birisi olması itibariyle yeri ve önemi büyüktür. Başta Mustafa Kemal olmak üzere Roma’dan Osmanlı’ya yakın tarihimize kadar nice liderleri misafir etmiş bir yerdir. Maalesef günümüzde hiçte bu tarihine yakışır halde değildi. Sürekli konuşuldu kötü halini görenlerin içi sızladı bu yüksek sesle dile getirmeye başladı. Söyleyenler burası Türkiye’nin kurulduğu yerdir sahip çıkalım bu görüntü yakışmıyor! Sitemini iletti. İşte en son 2 gün önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna projeyi gösterdi ve 1 yıl içerisinde tamamlayacağız dedi. Hem de projede hiç trafik yok, araç yok yani Ulus tamamen vatandaşın halkın rahatça gezeceği yürüyeceği tarihle iç içe zaman geçireceği bir yere dönüşüyor. İşte bu hem beni hem de milyonlarca Ankaralıyı heyecanlandırdı. Sosyal medyada Ulus’un proje kapsamındaki fotoğrafları paylaşıldı her kesimden vatandaş büyük beğenisini dile getirdi. İnşallah 1 yıl içerisinde bir aksilik çıkmadan tamamlanır ve Ulus hak ettiği değerine kavuşur. 

GECE ÇALIŞMALARI İSABETLİ

saat gece yarısına yaklaşırken veya geçtiği olsa bile Ankara’nın pek çok noktasında belediye araçlarını görüyorum. Ve hiç durmadan çalışıyorlar. Trafiğin en boş anını seçiyorlar. Herkes uyurken onlar işi yetiştirmek için mücadele ediyorlar öncelikle hepsinin eline sağlık diyorum. Bu ara üst geçitlerin üzerine bir çalışma var hemen hemen gördüğüm her üst geçitte birkaç araç ve üzerinde harıl harıl çalışan işçiler. Geçmişin o trafiğin yoğun saatinde kapatılmış yolları çekilen trafik çilesi yerine gece sessiz sedasız yapıyorlar. Vatandaşın rahatına ona hizmet ederken de saygı duyuyorlar. Takdir edilmesi gereken bir davranış olarak görüyorum ki etraftan da duyuyoruz helal olsun gece gece çalışıyorlar söylemlerini. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR