Doğa ve kültür turizmi bir arada

Doğa ve kültür turizmi bir arada

Son yıllarda kapalı otel tatillerinden vazgeçenlerin tercihi doğa ve kültürü içerisinde barındıran Karadeniz turu oluyor. Her yıl ortalama 20 binden fazla Ankaralı Karadeniz’e seyahat acentelerine bağlı olarak gidiyor. 

Son yıllarda kapalı otel tatillerinden vazgeçenlerin tercihi doğa ve kültürü içerisinde barındıran Karadeniz turu oluyor. Her yıl ortalama 20 binden fazla Ankaralı Karadeniz’e seyahat acentelerine bağlı olarak gidiyor. 

Ankara merkezli Turizmci ve Seyehat Acenteleri Derneği (TURSAD) son yıllarda ilgisini giderek artıran Karadeniz turlarını yerinde incelemek üzere bir gezi düzenledi. Gazetemizin de basın davetlisi olarak katıldığı gezide Başkentlilerin özellikle yaz aylarında tercih etmek istediği rotalar yerinde görüldü. Gazetemize konuşan TURSAD Başkanı Engin Şahin, “Karadeniz turu, içerisinde barındırdığı doğa güzelliklerinin yanı sıra pek çok farklı kültüründe gözlemlenmesini sağlıyor. Bizde Başkentliler daha iyi bir hizmet vermek yaklaşık 40’a yakın acente ile bu geziyi düzenledik” dedi.   

whatsapp-image-2019-05-11-at-10.24.18.jpeg
İnsanların tatil alışkanlıklarının artık kapalı bir otelden ziyade yeni yerler ve yeni kültürler tanımaya dönüştüğünü belirten Şahin, “6 milyonluk nüfusuyla Ankara turizm için büyük bir kaynak. Dernek olarak bizim amacımız da bu talebi hem vatandaş hem de gidilen turizm bölgesi açısından en verimli hale getirmek. Artık insanlarımız bir kapalı otelde kapalı şekilde kalmaktan ziyade gezdiği yerlerdeki kültürü deneyimlemeyi seviyor. Toplu şekilde turlarla da gitse bizzat kendisi de yön vermeyi, soru sormayı, araştırmayı seviyor. Karadeniz turu son yıllarda ilgisini giderek artırmakla beraber hem doğa güzelliği hem de farklı kültürleri tanıma açısından vatandaşlara büyük imkanlar sunuyor. Özellikle yaz aylarında serin ve temiz hava arayanlar için vazgeçilmez bir tatil rotası. 40’a yakın Ankaralı acente görevlisi arkadaşlarla en iyi şekilde yemek, barınma yeni gezi rotalar ayarlamak ve müşterilerimize iyi hizmet sunmak için geldik” diye konuştu. 

HER ADIMDA FARKLI BİR LEZZET TARİH VE KÜLTÜR BARINDIRIYOR

25 yılı aşkındır Ankaralıları Karadeniz’e taşıyan Ayder Turizm adına konuşan Selami Haşimoğlu ise, “Karadeniz turlarını 25 yılı aşkındır gerçekleştiriyoruz. Karadeniz öyle bir yer ki tarih, doğa, kültür, lezzet bunların hepsini içerisinde barındırıyor. Bir kez tura gidenler mutlaka ikinciye katılmayı planlıyor. Turlar genellikle Sinop ya da Samsun’dan başlayarak Gürcistan Batum’a kadar devam ediyor. Samsun’da milli mücadelenin tarihini deneyimlerken Rize’de çayın tarihini görüyorsunuz. Trabzon sürmende bıçakları öğrenirken Giresun’da dünyanın en kaliteli fındıklarını tatma imkânı bulunuyorsunuz. Ayder yaylasında doğanın tadını çıkarırken tarihi kilit taşlarından yapılan köprülerden geçebiliyorsunuz. Ya da Samsun’da çok kimsenin bilmediği Türkiye’nin ikinci büyük kanyonu olan Şahinkaya Kanyonu’nda tekneyle tura çıkabiliyorsunuz. Tabi burada önemli olan hangi turları seçtiğiniz. Bilindik büyük firmaların ya da daha önce gitmişlerin deneyiminden faydalanarak seçiminizi yapmanız önemli” dedi.  

Erkal Erdoğan//HABERVAKTİM

Gazetilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.