Adem Orman

Adem Orman

Erdoğan, neden Altınok’u tercih etti?

Erdoğan, neden Altınok’u tercih etti?

Keçiören’in Turgut Altınok özlemi diyorum çünkü

Turgut Altınok’un daha önce Keçiören’e bıraktığı iz hiç mi hiç unutulmadı.

Keçiören’i Keçiören yapan isim olarak anıldı anılmaya da devam ediyor.

Başkent’in tüm ilçelerine örnek oldu,  yaptığı hizmetler Türkiye’de de yankı buldu.

Pazar yerlerinin düzeni, parklardaki güvenlik herkesin gece geç saatlere kadar sokaklarda rahatça gezebildiği bir

Keçiören inşa etmişti. En büyük özelliği sokaklarda olmasıydı halkla iç içe bir başkandı Turgut Altınok.

Altınok’tan sonra görevi devralan ve iki dönemdir Keçiören  Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa AK’ın yeniden aday gösterilmemesini en önemli nedeni halka iyi bir iletişim kuramaması oldu. Altınok izlerini silmeye çalışıyor imajını bir türlü kıramadı. Yeni köklü, önemli projeler üretemedi. 

Bence en önemli dezavantajı ekibini iyi kuramamış olmasıydı. Halkla diyaloğunu sağlaması gereken basın ve halkla ilişkilerde görevli kişiler başkanı sürekli yanlış yönlendirdi. Keçiören gibi muhafazakar kimliği çok belirgin olan bir ilçede basın bölümünde çalışan ancak tabanı hiç tanımayan kerameti kendinde gören ve görüntüsüyle ben sizden değilim imajı çizen ekip başkanı halktan uzaklaştırdı. 

Ekip sürekli nasıl olsa kazanırız mantığıyla hareket etti. 

Ancak hesap edemedikleri bir şey vardı o da Cumhurbaşkanı Erdoğan Keçiören’i çok önemsiyor ve sürekli takip ediyordu.     

Özellikle Ovakent’teki imar sorunu yıllarca çözülemedi. Müteahhitlerin yıllarca iş yapamaması  mağduriyetleri ortaya çıkardı. Ovakent sorunu yıllar önce çözebilseydi bölge Ankara’nın yıldızı olacaktı. Çok geç kalındı. Şimdi de esnaf,  kriz yüzünden inşaat yapamıyor  yaptığını satamıyor.

Başkan Mustafa Ak AK Parti Keçiören İlçe yönetimiyle sürekli bir sıkıntı yaşadı.  İlçe başkanlığını yıllarca başarılı bir şekilde yürüten Zafer Çoktan’ın görevden alınmasında etkin rol oynadı. Aradan geçen süre Zafer Çoktan’ın görevden alınmasının ne kadar yanlış olduğunu ortaya çıkardı. Yaşanan bu süreç Başka Mustafa Ak’ı çok yıprattı. 
2014 yılındaki seçimlerde tek başına %30,3 oy oranıyla  159.731 Keçiörenli’nin oyunu alan Altınok ilçede büyük yankı uyandırdı. Tek başına bu kadar oyu toplayabilecek karizmatik bir kişiyi Türkiye genelini düşündüğünüzde bile bulmak zor. 

Siyaseti okumak  ve toplumu anlamak hususunda büyük bir dahi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan bence o seçim sonuçlarının yayınladığında Altınok’u Keçiören için düşünmeye başlamıştı.       

İlk iş Cumhuriyet Kulesi

Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, seçim çalışmalarını vatandaşları tek tek ziyaret ederek sürdürüyor. Altınok, seçim çalışmalarında projelerini tek tek vatandaşlara anlatıyor. Yapacağı projelerin başında yarım kalan Cumhuriyet Kulesi’ni bitirmek olduğunu söylüyor.
 
Pazar yerlerini kısa sürede düzene sokacaklarını, uyuşturucu konusunda da önlem alacaklarını kaydeden Altınok, özellikle gençlerin uyuşturucu kullanımını azaltmak, parkları daha güvenli hale getirmek için çalışacaklarını da söyledi. 

Geçen gün AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan’ı  ziyaretim ettim. Zafer Çoktan Turgut Altınok ile ilçe teşkilatının büyük bir uyum içerisinde olduğunu söyleyerek, “Keçiören Ankara’nın sigortası durumundadır’ dedi. 

Halkın Altınok’a inanılmaz bir sevgi ve teveccüh beslediğini hatırlatan Çoktan, “Altınok; başarılı ve rüştünü ispat etmiş bir başkan. Sadece AK Parti seçmeni tarafından değil, diğer parti seçmenleri, tarafından da takdir edilen, sevilen ve desteklenen birisi. Keçiören Ankara’nın sigortası durumundadır. Bu yüzden başkanımızla birlikte çok çalışacağız ve rekor oy alacağız. Yüzde 70’in üzerinde rekor oy bekliyoruz” dedi. 

Ben rekor bir oyla Keçiören Belediye Başkanlığını alacak olan Altınok’un hizmetleriyle ilçeye büyük değer katacağını düşünüyorum. 

Yolun açık olsun Efsane Başkan….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR