Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: 5 bin 647 üyemiz istifa ettirildi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: 5 bin 647 üyemiz istifa ettirildi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 31 Mart’ta özellikle CHP’ye geçen belediyelerde çalışanlara, sendikalarını değiştirmeleri için baskı yapıldığını, şimdiye kadar 5 bin 647 üyelerinin zorla istifa ettirildiğini açıkladı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 31 Mart’ta özellikle CHP’ye geçen belediyelerde çalışanlara, sendikalarını değiştirmeleri için baskı yapıldığını, şimdiye kadar 5 bin 647 üyelerinin zorla istifa ettirildiğini açıkladı. 

İŞÇİLERİ AYIRIRLARSA DİRENECEĞİZ

Genel Başkan Arslan,  “Sayın belediye başkanlarımız, sendikalarından dolayı işçilerimizi ayrı tutarlarsa bunun karşısında Hak-İş olarak direneceğiz. Baskılar devam ederse gereken bütün yolları deneyeceğimizi ve demokratik bütün yolları sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 31 Mart seçimlerinin ardından özellikle CHP’ye geçen belediyelerde çalışanlara, sendikalarını değiştirmeleri için baskı ve zorlama yapıldığını iddia etti. Hak-İş Genel Merkezi’nde dün yapılan basın toplantısında istifalara ilişkin açıklamalarda bulunan Arslan, 1 Nisan itibari ile Türkiye genelindeki 5 bin 647 üyelerinin istifa ettirilerek Disk ve Türk-İş’e bağlı sendikalara zorla üye yaptırıldığını öne sürdü. 

750_1914-001.jpg

İŞÇİLERİ AYRI TUTARLARSA DİRENECEĞİZ

Yerel seçimler öncesi özellikle CHP’li belediye başkan adaylarınca "Herkesi kucaklayacağız, hiçbir belediye işçisinin işine son vermeyeceğiz" sözünü vermesine rağmen 31 Mart’ta belediyelerin el değiştirmesinin ardından yaşanan söz konusu istifa süreçlerine tepki gösteren Arslan, “Buradan bütün belediye başkanlarımız ve Hak-İş’e bağlı yerlerde operasyon yapıldığını ve bunun devam ettiğini buradan bir kez daha uyarmak istiyorum. Sayın belediye başkanlarımız sendikalarından dolayı işçilerimizi ayrı tutarlarsa bunun karşısında Hak-İş olarak direneceğiz” dedi. 

“İŞÇİLERE YÖNELİK OPERASYON HAZIRLIĞI MI VAR?” DİYE SORDU

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, söz konusu istifalardan endişe duyduklarını ve bunun ikinci bir aşamasının daha olabileceğini düşündüklerini belirterek, “Acaba işçilere yönelik bir operasyon hazırlığı mı var. Bu tür bahanelerle çalışanların işi ve aşıyla mı uğraşılacak?” diye sordu. Arslan, istifaların devam etmesi halinde Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve ilgili bakanlıkların birimlerine konuyu taşıyacaklarını açıkladı. Arslan başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek bu konudaki endişelerini aktaracaklarını kaydetti. 

750_1991.jpg

ÇAĞRILARIMIZ KARŞILIK BULMAZSA TÜM YOLLARI DENEYECEĞİZ 

Arslan, “Biz çatışma içinde olmak istemiyoruz. Biz milletin verdiği oylarla seçilen belediye başkanlarına saygı duyuyoruz ve bunu yapıyoruz. Belediye başkanlarının da saygı duymalarını bekliyoruz. Bu taleplerimizi karşılamaya hazırız. Üyelerimize ve çalışanlarımıza yönelik yapılan baskıların bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Bu hem CHP açısından hem belediye başkanı hem de Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli. Bizim hedefimiz hangi siyasi partiden olursa olsun vatandaşın oy verdiği belediye başkanlarımızla diyaloglarımızı sürdüreceğiz. Umarım bu çağrılarımız karşılık bulur. Eğer bu karşılık bulmazsa, baskılar devam ederse gereken bütün yolları deneyeceğimizi ve demokratik bütün yolları sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum