Hayır marketi

Hayır marketi

TDV Sincan Şubesi’nde hayırseverlerin desteği, 105 gönüllünün gayretiyle kurulan “Hayır Marketi”, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sincan şubesine bağlı yardım koordinasyon merkezi, Ramazan ayında “iyilik” çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Yardım koordinasyon merkezi bünyesinde hayırseverlerin yardımıyla kurulan “Hayır Marketi” 105 gönüllünün desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilenler, gönüllülerce açık tutulan bu marketten ücretsiz alıveriş yapma imkanı buluyor. “Hayır Marketi”nde yiyecekten, içeceğe; giyecekten çocuklar için oyuncağa kadar birçok ürün bulunuyor. İhtiyaç sahipleri kendilerine verilen randevu ile giderek marketten alışverişini yapabiliyor. Markette istediği pek çok ürünü alabilme imkanı bulunan ihtiyaç sahipleri elleri dolu dolu marketten çıkıyor. Her gün onlarca ihtiyaç sahibinin alışveriş yaptığı belirtiliyor. 

DESTEK VE GAYRETLE İYİLİK DEVAM EDİYOR

Söz konusu uygulama ile ilgili gazetemize bilgi veren TDV Sincan Sorumlusu Yıldırım Karabel, “Hayır marketimiz gönüllerimizin ve hayırseverlerimizin destek ve gayretleriyle kuruldu. İhtiyaç sahibi olduğu tarafımızca tespit edilen ailelere ücretsiz hizmet veren yardım koordinasyon merkezimizin içinde bay, bayan ve çocuklar için kıyafet mağazası yine çocuklar için oyuncak reyonu, mutfak eşyalarının bulunduğu zücaciye reyonu ve içerisinde temel gıda malzemelerinin yer aldığı hayır marketimiz bulunmaktadır. Yardım koordinasyon merkezimiz 105 kişilik gönüllü ekibimizin destek ve gayretleri ile yıllar önce kurulmuş olup yine gönüllerimizin destek ve gayretleri ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır” dedi.

MAKBUZ KARŞILIĞI BAĞIŞ

Yıldırım Karabel, Sincan’da bulunan “Hayır Marketi”ne destek olmak isteyenlerin TDV Sincan Şubesine ya da İlçe Müftülüğüne gelerek makbuz karşılığında bağış yapılabileceğini belirtti. Karabel, ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Sincan şubesine ait hesap numarasının, açıklama kısmına "Hayır Marketi" yazarak bağış gönderilebileceğini de kaydetti.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.