Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

Hepsi Boşuna Mıydı?

Hepsi Boşuna Mıydı?

Ayasofya açıldı. İlk namaz kılındı. Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan şey ise sosyal mesafesiz kalabalık idi. Pandemi sürecinde o kadar insanı oraya toplamak bana hiç uygun gelmedi. Neden uygun gelmedi anlatayım. İnsanlar ile teması önlemek için günlerce sokağa çıkma yasağı uygulanmadı mı? Bazı yaş gruplarının evden dahi çıkmalarına engel olunmadı mı? Sokağa çıkanlara asgari ücreti bile geçkin ağır cezalar yazılmadı mı? İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu sokağa çıkma yasağını sırf geç haber verdi ve az bir izdihama neden oldu diye istifa etmedi mi? Onlarca tedbir ve önlem alınmadı mı? E şimdi bunların hepsi boşuna mıydı?
Biliyorum, diyeceksiniz ki 86 yıllık bir hasret vardı, özlem vardı, bekleyiş vardı.

 Bende diyorum ki toplum sağlığını tehlikeye atacak konularda neden önlem alınmadı? 
Örnek verecek olursak, 81 ilden İstanbul’a belediyeler otobüs kaldırarak insanları Ayasofya’ya ilk namaza götürdü. E şimdi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vakaların yüzde 46’sının İstanbul’da görüldüğünü söylemedi mi? Bu virüsü yeniden tüm ülkeye yaymak değil mi? Yurttaki ilçe belediyelerinin otobüs kaldırmasına neden izin verildi? 
En azından İstanbul’a o gün seyahat kısıtlaması getirilemez miydi? Ya da bir genelgeyle büyükşehir ve ilçe belediyelerin otobüs kaldırılması engellenemez miydi? İstanbul metropol ve eminim ki sadece İstanbullular alanı doldurup taşırmada yeter artardı bile. En azından virüsün yayılımı azaltılırdı.

Cübbeli Ahmet Hoca, “Salgın hastalık varken “Seccâdeni al, Ayasofya’da toplanalım!” şeklinde izdihama teşvîk edecek tweetler atmak İslam fıkhı açısından câiz değildir!” dedi. Peki o kadar insanın oraya toplanmasına müsaade etmek caiz mi? 

Umarım korktuğumuz başımıza gelmez ve ikinci bir şok dalgası yaşamayız. Önümüz bayram. Bir de bayramda bu tarz görüntüler yaşanırsa, bu kış çok zorlu geçer. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR