Erkal Erdogan

Erkal Erdogan

Her telden

Her telden

Geçtiğimiz Perşembe günü Congresium Ankara’da hem gastronomi hem turizm festivalinin açılışına katıldım. İnsanların ilgisi hayli hoşuma gitti. Bakıyorum sanatsal kültürel faaliyetlere Ankaralılar tabiri caizse ‘aç’ haldeler.  İnsanların bu tarz kendilerini rahatlatacak yüzlerine gülümsetecek şeylere her zaman ihtiyaç duyduğunu söylemek isterim. Fakat böyle yerlerin sokakta yaşayanlara da çoğu zaman yemek kapısı olması beni daha çok memnun ediyor. Dün abimiz vardı AŞTİ’de yaşıyormuş ‘’Geldim burada gündüz ve akşam yemeğimi yerim’’ dedi. Buda açıkçası hafiften bir gülümsemede yaratsa da birazda düşündür ve abiye afiyet olsun diyerek uzaklaştım. Gelelim turizme faydalarına gençler böyle yerlere daha çok ilgi gösteriyorlar ve Anadolu’nun birçok ilinin tanıtımında bulurken burası ‘burası böylemeymiş’ cümlelerini işitiyorum bu durumda sevindirici açıkçası. 

BİR SELAMI ÇOK GÖRMEYİN
Otobüste, dolmuşta bir dükkâna girdiğimde bakıyorum insanlar ne diyor maalesef hiç bir şey bir kolay gelsin, bir selamünaleyküm ya da bir merhaba yok! Kimse kimsenin yüzüne bakmıyor selamı geçtik bir tebessüm dahi yok. Neden böyleyiz peki? Birbirimize her zaman ihtiyaç duyduğumuz ve başka ülkeden gelenlerin siz ne kadar sıcaksınız dediği bir toplum neden birbirine bu kadar uzak ve soğuk... Bir yurt dışı ziyaretimde insanların her sabah tanısın ya da tanımasın birbirlerine günaydın dediğine şahit olmuştum. Aynısını memlekette neden olmasın? Toplumu toplum yapan birbirine kaynaştıran değerler bunlardır. Kimsenin kimseye selam dahi vermediği toplum, üzülerek ifade etmek isterim ki yozlaşıyor ve birbirine yabancılaşıyordur.  

NEZAKET ÇOK ÖNEMLİ 
Son günlerde toplu taşıma araçlarını kullanmaya özen gösteriyorum. Birkaç kez Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne otobüste vatandaşlar şikâyette bulunduğunu gördüm. Sebebi ise belediye çalışanlarının nezaketsiz, kaba konuşma ve davranışları. Hepsini aynı kefeye koymuyoruz ayrıca onlarda günde binlerce insana hizmet verdikleri için sinirleri yıpranıyor onu da anlıyor fakat size kibarca gelen, gerçekten sıkıntısını sorununu iletmek isteyen vatandaşlara da bu şekilde davranmayı kabul edemeyiz. Üstüne üstük birde haddi olmadan vatandaşı azarlamaya çalışanlar, hakkını aradığı için ona sert davrananları hiç kabul edemeyiz. Vatandaş sorar, öğrenmek ister lütfen nezaket…

HAFTASONU ANKARA
Havaların ısınmasıyla Ankara’da hafta sonları açık alanlarda geçmeye başladı. Geçtiğimiz hafta sonu Göksu, Mogan, Eymir, Harikalar Diyarı adeta doldu taştı. Benden de kısa bir tavsiye gelsin. Havalar ısınınca Göksu parkı doğayla iç içe olma açısından güzel bir adrestir fakat mangal dumanı hayli yoğundur nefes alması güçleşir. Dumanın az doğanın ve kültürün olduğu yer olarak Beypazarı olabilir ki şimdi Sincan Fatih’ten belediye otobüsleri de artık gidiyor. Arabanızla 1 saat otobüs ile 2 saate yakın sürede gidebilirsiniz.  Cezeryesi, maden suyu, 80 katlı baklavası ile sizlere güzel bir hafta sonu geçirtir. Kızılcahamam’ı es geçmeyin bence ormanı en iyi hissettiğiniz Ankara ilçesidir adeta Bozkır ikliminde çıkar Karadeniz iklimine geçersiniz. Soğuksu Milli Parkında Kızılcahamam bazlaması, sucuğu ve köftesi de hafta sonu lezzeti açısından sizleri doyurur. Arabanızla 1 buçuk saatte gidebilirsiniz. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR