Hüseyin Yayman'ın Öcalan açıklaması tartışılıyor

Hüseyin Yayman'ın Öcalan açıklaması tartışılıyor

AK Partili Hüseyin Yayman'ın, teröristbaşı Öcalan'la ilgili olarak Meclis'te yaptığı açıklama tartışma konusu olurken, özellikle "Bu konuda Hükümetimizin sürekli teması var, arayışları var, bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var" demesi dikkat çekti.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın, teröristbaşı Öcalan'la ilgili olarak Meclis'te yaptığı açıklama tartışma konusu oldu. Yayman'ın özellikle "Bu konuda Hükümetimizin sürekli teması var, arayışları var, bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var" ifadesi dikkat çekerken, "arayış"tan kastının ne olduğu sorgulanıyor.

TBMM Genel Kurulu'nun dünkü oturumunda AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, HDP'nin verdiği önerge sonrası terörist başı Abdullah Öcalan ile ilgili dikkat çeken açıklamada bulundu. Yayman, "İmralı'da Öcalan'la görüşme meselesinin uzun zamandır devam ettiğini" açıklayarak "Sekiz yıldır görüşme yoktur' ifadesi doğru değildir" dedi.

Genel Kurul'da konuşan Yayman, HDP'lilerin sözlerine karşılık "Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki değerli arkadaşlar, İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'la görüşme meselesi uzun zamandır devam ediyor. Bu görüşmeler..." açıklamasında bulunarak, Öcalan ile ilgili şöyle konuştu:

"Sizin söylediğiniz rakamlar doğru değil, bu rakamları çok net olarak ben sizlere yazılı olarak da ifade edebilirim. Burada, Abdullah Öcalan'ın zaman zaman, kendi talebiyle, avukatlarıyla görüşmek yerine ailesiyle görüşme talebinin olduğunu biliyoruz, zaman zaman avukatlarıyla görüşme var… Ama "Sekiz yıldır görüşme yoktur." ifadesi doğru değildir. Bunları siz de biliyorsunuz ve bu konuda Hükûmetimizin sürekli teması var, arayışları var, bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var."

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum