İstanbul Medya AŞ'ye personel alımına rekor başvuru

İstanbul Medya AŞ'ye personel alımına rekor başvuru

Sanayinin ve ekonominin başkenti İstanbul’da 13 kişilik işe 6 bin kişi talip oldu…

Milli Gazete'nin haberine göre, TÜİK gibi resmi kurumların açıkladığı işsizlik oranları yüzde 13’lere kadar dayansa da, hâlâ gerçek rakamları yansıtılmadığı yönünde ciddi eleştiriler var.

İstanbul gibi Türkiye’nin en geniş iş sahasının olduğu ilimizde belediyenin özel yetenek ve vasıflar gerektiren bir kurumu için açtığı 13 kişilik iş ilanına kısa sürede 6 bin kişinin başvurması durumun vahametini ortaya koyarken, gerçek işsizlik rakamlarının ise çok daha yüksek olduğu gerçeği ile yüzleşmemize neden oluyor.

Özel vasıf ve statü için şaşırtıcı başvuru

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Medya AŞ, kameraman, yazar, haber editörü gibi özel vasıf gerektiren alanlar için iş ilanı açtı. Ayrıca yabancı dil başta olmak üzere bilgisayar programlarında deneyim de istenen iş ilanındaki 13 kişilik alım kadrosuna 6 bin kişinin başvurması İBB’yi açıklama yapmak zorunda bıraktı. Kurumun sitesinden iş ilanına gösterilen yoğun başvuru için teşekkür edilirken, “Başvuru süremiz dolmuştur. Yapacağımız değerlendirme sonucu, Ekim ayı itibarıyla tarafınıza olumlu/olumsuz geri dönüşlerimiz yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.