Kariyer Koçu Burcu Yıldız: Kulaklar dinlemez duyar

Kariyer Koçu Burcu Yıldız: Kulaklar dinlemez duyar

İletişim teknikleri eğitimi veren Kariyer Koçu Burcu Yıldız, dinlemek ile duymak arasında fark olduğunu belirterek, “Dinlemek için yalnızca kulaklar değil; kalp, göz yani karşındakini anlama çabası devreye girer” dedi.

Başkent merkezli Turizmci ve Seyahat Acenteleri Derneği (TURSAD) Ankaralı acente sahipleri ve çalışanlarına müşterilerine daha hizmet verebilmeleri için kişilik eğitimi düzenledi. Müşterilerine daha iyi hizmet sunmak için iletişim eğitimi alan acenteciler, deneyimlerini de birbirleri ile paylaştı. Gazetemize konuşan Kariyer Koçu Burcu Yıldız dinleme ile duyma arasında fark olduğunu, genellikle yapılan hatanın insanların yalnızca birbirini anlamadan duyduğunu söyledi. Yıldız, renklere göre kişilik yapılarıyla alakalı da bilgiler verdi. TURSAD Başkanı Engin Şahin de, “İyi hizmet için iyi dinlemek gerekiyor o yüzden buradayız” ifadelerine yer verdi. 

SORUNUMUZ BİRBİRİMİZİ DİNLEMEMEK

Toplumumuzun genellikle dinlemek ve soru sormak gibi konularda sıkıntı yaşadığını belirten Yıldız, “Burada acenteci arkadaşlara kişilik profillerine göre iletişim teknikleri veriyoruz. Her insana aynı iletişim tekniği sunulmaz. Biz de karşılarına gelen kişilerin profillerine göre ürün sunmaları için onları daha iyi anlamaları için bir eğitim sunuyoruz. Toplum olarak en büyük sorunumuz karşımızdakini dinlemiyoruz ve varsayarak soru sormuyoruz. Maalesef bu bizim alışkanlığımız. Dinlemek sadece duymak anlamına gelmez ve sadece kulak ile yapılmaz. Kalple, duyguyla, görmeyle birçok organın çalışmasıyla dinlenir. Soru sormamamız ise karşımızdakini ihtiyaçlarını var sayıyoruz. Yani soru sormayı sevmiyoruz. Bugün burada iki taraflı bir kazanç sağlamayı hedefliyoruz. Satıcı arkadaş karşısındaki kişinin kişiliğine göre ürün sunmayı öğreniyor karşıdaki müşteri de istediği olduğu için verilen hizmetten memnun kalıyor. Ve iletişimde altın bir kural vardır unutmamak gerekir. Ne ekerseniz onu biçersiniz” diye konuştu. 

turizmci-ve-seyahat-acenteleri-dernegi,-tursad,-kariyer-kocu,-burcu-yildiz,,.jpg

RENKLERE GÖRE KİŞİLİK ANALİZLERİ

Renklere göre kişilik analizleri hakkında bilgi veren Yıldız, “Renklere göre kişilik profili analizi yapıyoruz. Bazı insanlar çok hareketlidir daha çok eğlenceye eğilimleri vardır. Bu insanlar sosyaldir ve sosyalleşmeyi sever. Onların rengi sarıdır. Bir diğer grup olan kırmızı profiller vardır. Onlar ise daha lider özellikli kendi kararlarını kendi verdiğini hisseden bir yapıya sahiptir. Bazı insanlarda vardır ki hayattaki her şeyleri analitikle anlarlar ve ikna olurlar. Onlara satış yaparken tamamen rakamlar üzerine bilgi vermeniz gerekir ve renkleri mavidir. Son kişilik profilimiz ise, yeşil renklidir. Onlar sesten, kavgadan uzak olmak ister. Sadece dinlenmek ve her şeyi geride bırakmak ister. Kendi halinde belirli bir süre yaşayabilecek insanlardır” ifadelerine yer verdi.  

AMAÇ: İYİ İLETİŞİM İYİ HİZMET 

Öte yandan verilen eğitimle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan TURSAD Başkanı Engin Şahin, “Başkentlilere daha iyi hizmet sunabilmek için turizmci, acenteci arkadaşlara bu tarz eğitimler vermeye devam edeceğiz. Bugün en öncelikli konu olan iletişim ile ilgili bir eğitim verildi. Eğer iyi hizmet vermek ve karşınızdaki insanın isteklerini iyi şekilde gidermek istiyorsanız turizmci iyi bir dinleyici olmanız gerekir. İnanıyorum ki gerek bizler gerek hizmet verdiğimiz vatandaşlar bu eğitimin meyvesini alır ve karşılıklı memnuniyet ortaya çıkar. Bütün eğitimlerimize meslektaşlarımızın katılımını bekliyoruz” dedi. 

turizmci-ve-seyahat-acenteleri-dernegi,-tursad,-kariyer-kocu,-burcu-yildiz,,,.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.