Şule Erciyas

Şule Erciyas

Kuran-ı Kerim’i Okumak Ve Öğretmek Büyük Erdemdir 

Kuran-ı Kerim’i Okumak Ve Öğretmek Büyük Erdemdir 

Kuran-ı Kerim’i okumak, anlamak bizim en önemli vazifelerimizden biridir. Bizler yaşadığımız müddetçe bununla meşgul olmak zorundayız. Mümin insan olarak bu dünyadaki görevlerimizi yerine getirmek Kuran’ı sadece okumak değil, anlamak. 

Kuran-ı Kerim’de ne anlatıyor, müminlere nasıl öğütler var? Biz bunları anlamak bilmek ve öğrenmek zorundayız. Kuran’ı okumak öğrenmek büyük erdem sahibi olduğu gibi öğrendiğimiz bilgileri de öğretmek farz olmaktadır.

Kuran-ı Kerim insanlara gönderilmiş en büyük mucizedir. Bu mucizeden yararlanmak ise bize kalmıştır. Mucize kitap Kuran-ı Kerim ilim, hikmet, saadet kaynağı olan akıllara ve gönülleri aydınlatan Müslümanların okuduğu ezberlediği hürmet ve saygı gösterdikleri kitaptır. 

Bizler öğrenip okuyup, öğreterek Allah (c.c) katında çok iyi dereceler görürüz. Yüce Allah (c.c) “Ey Muhammed Rabbinin kitabından sana vahyedileni oku” buyurmuş. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) de: “Kuran’ı okuyup ona sahip çıkan kimseye (ahirette) oku ve cennetin derecelerine yüksel, dünyada iken nasıl ağır ağır okuyor idiysen öyle oku, zira senin makamın okuduğun en son ayetin seviyesindedir” buyurmuştur.

Kuran’ı okuyunuz. O halde bu kadar faziletli kitabımızı okuyalım, çocuklarımıza öğretelim. Kuran’ın ahlakı ile ahlaklanmalarını sağlayalım. Çocuklarımıza Peygamber sevgisini, Kuran sevgisini Ehli beyt sevgisin küçük yaşlarda verelim. 

Evlatlarımıza fani lezzetler değil solmayan, eskimeyen ebedi saadet yollarını gösterelim. Peygamber Efendimiz, “Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir” buyurmuştur. Bizler de Kuran yolunda uğraşalım, Kuran ahlakı üzerine nice güzel nesiller yetiştirmeye gayret gösterelim. Onları sadece okutup yüksek maaş beklemek yerine içerisinde Allah korkusu ile bir yerlere gelmelerini sağlayalım. Allah’ın razı olduğu kul olabilmek dileği ile. Selam ve dua ile.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR