Meclis Başkanı Şentop: Milletvekili maaşı yüksek değil

Meclis Başkanı Şentop: Milletvekili maaşı yüksek değil

Meclis Başkanı Şentop, milletvekili maaşının yüksek olduğu eleştirilerine cevap verirken, bunun doğru olmadığını söyledi ve "Milletvekilliğini asgari ücret düzeyindeki bir maaşla yaşayabilen varsa gelsin o zaman milletvekilliği yapsın" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekili maaşının yüksek olduğu eleştirilerine cevap verirken, bu değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi ve "Milletvekilliğini asgari ücret düzeyindeki bir maaşla yaşayabilen varsa gelsin o zaman milletvekilliği yapsın" dedi. 

Kamuoyunda milletvekillerine verilen maaşın yüksek olduğuna dair önemli tartışmalar yapılırken Meclis Başkanı Mustafa Şentop ise milletvekillerine verilen maaşın yüksek olmadığını söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı televizyon programında milletvekili maaşıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda milletvekilleri maaşına ilişkin yapılan eleştirilere cevap veren Şentop, yapılan eleştirilerin haksızlık olduğunu dile getirdi.

Milletvekillerinin bölgelerinde önemli harcamalar yaptığını belirten Başkan Şentop, milletvekillerinin ciddi giderlere sahip olduğunu kaydetti. 

Asgari ücret harcaması yapan bir kişinin milletvekillerine verilen maaşı çok görebileceğini ifade eden Mustafa Şentop, "Milletvekilliği maaşını asgari ücretle ifade ederseniz milletvekilliğini asgari ücret düzeyindeki bir maaşla yaşayabilen varsa gelsin o zaman milletvekilliği yapsın" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.