Adem Orman

Adem Orman

Memleket turşu gördü

Memleket turşu gördü

Merakla beklenen Çubuk 13. Uluslararası Kültür ve Turşu Festivali  geçtiğimiz perşembe günü başladı. Renkli festival her yıl olduğu gibi bu senede yoğun ilgi görüyor.

Çubukabad Parkı’nda düzenlenen festivalde 300’ün üzerinde stat bulunuyor. Etkinliğe çok sayıda yerli ve yabancı misafir katılım gösteriyor.  

Çubuk’a has yöresel ürünlerin damakta bıraktığı tat muhteşem iken çok sayıda ünlü sanatçının performansı ise izlenmeye değiyor. 

Bu seneki festivalde bir rekora imza atıldı. Dünyanın en büyük turşusu Çubuk’ta kurularak Guinness Rekorlar Kitabı’na girildi. 

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan festivale iyi hazırlanmış olacak ki etkinlik kusursuz bir şekilde devam ediyor. Başkan Acehan ve ekibinin bu sene festivali daha da zenginleştirdiğine şahit oldum. Şimdiye kadar ki festivallerin en güzeli ve en koordinelisiydi diyebilirim.  

Yolunuz düşerse ya da imkânınız olursa Çubuk 13. Uluslararası Kültür ve Turşu Festivali’ni ziyaret etmenizi mutlaka tavsiye ediyorum.

TUNCAY ACEHAN İLE ÇUBUK…
Sayın Tuncay başkanı uzun yıllardır yakından tanırım. Çubuk’ta diş hekimliği yaptı, Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2014 yerel seçimlerde ise belediye başkanı seçildi. Göreve geldiği günlerde belediye borç batağı içindeydi. Tuncay başkan ile o yıllarda görüştüğümde ne gibi sıkıntılar çektiğini biliyorum. 

Tuncay başkan o sıkıntılara ilişkin şunları söylemişti: "Göreve geldiğimiz 2014 yılından 2017'nin başına kadar, mali disiplini sağlamak için çalıştık. İlk aylar kasamızda paramız olmadığı gibi, ne malzeme, ne de hizmet alabilecek durumdaydık. Araçlarımıza benzin ve mazot alamıyorduk. İmar çalışmalarını yapan firmaya borçlarımız olduğundan dolayı imar yapılamadığından bir güven sorunu yaşıyorduk. Çok şükür 3 yıl içerisinde sıkı bir şekilde mali disiplini sağlayarak borçlarımızı ödedik, esnaflarımıza ve firmalara karşı güveni yeniden kazandık. Artık kasamızda paramız var. Borç içerisinde olan belediyeden yatırım yapabilecek bir kurum haline geldik.”

Borç batağında olan Çubuk Belediyesi’nde Tuncay Acehan ile birlikte şimdi ilçeye ciddi eserler kazandırılıyor ve çok konuşulacak çalışmalara imza atılıyor. Çubuk kısa sürede nereden nereye geldi. 

Mart 2019 seçimleri yaklaşıyor. Çubuk’ta yine seçimi AK Parti’nin göğüsleyeceğini düşünüyorum. Mali disipline önem veren, borç batağı belediyeden şimdi kasası dolu bir belediye inşa eden, Çubuk ilçesinin tanıtımında büyük rol oynayan Tuncay Acehan’a AK Parti tarafından bir dönem görev verileceğini düşünüyorum.  

Tuncay başkan, yıllardır kimseyle polemiğe girmeden sadece işine odaklanan bir başkandır. Gece-gündüz Çubuk için didinir. 

Çubuk’ta gelenek midir bilinmez ama bugüne kadar ikinci defa belediye başkanlığı yapan olmadı. Tuncay Acehan ile bu algıyı kıralabilecek mi  bekleyip göreceğiz.

Haydi selametle…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR