Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Miras

Miras

‘Bir adet fidan ile geleceğe nefes olunuz.’ Sloganı ile 11.11.2019’da saat 11.11’de  fidan dikme programında emeği geçenlerin hepsini candan kutluyorum. Kirlenme; teknolojinin, imkanları ile imkanları ile her geçen gün artıyor. Tekrar kullanacağımızı unutuyoruz. Kirli bulduğumuzda da kendi kirlettiklerimizi düşünmüyoruz. Koruyan, geliştiren, temizleyen, güzel şeylerin sahibi olmalıyız. 
Sadece canımız değil, bizimle olan, çevremizdekiler hepsi hepsi bize emanet. Hayatımızı kolaylaştırmak için verilen güzellikler. Örnek insan, liderimiz, Peygamberimizi yaşayışımızın kılavuzu iyi anlamalı ve hayata geçirmeliyiz. 
Bir deprem düşünün, yollar ayrılmış, binalar yıkılmış ölüler, yaralılar, çığlıklar, çaresizler, annesini arayan çocuklar kurtarıcı bekleeyen enkaz altından gelen feryatlar. Adeta bir kıyamet provası. Böyle bir ortamdan daha büyük dağların atıldığı kıyamet gününde bile en büyük çevreci elçim ‘Kıyamet kopsa bile elinizdeki fidanı dikiniz.’ Diyor diyebiliyoruz. 
Müslüman olarak, çevreci olarak, nefes alınacak, yaşanacak, gelecek isteyenlerin nefes alacağımız fidanı dikmemiz bir görev değil midir?
Hayatımızı zorlaştıran, acı çektiren, doğal yapımızı bozan, sömürü aleti olarak gören emperyalist ülkeleri örnek almamız istendiğinden beri acı çekiyor, ilaçların, uyuşturucuların, doğal olmayan kimyasalların, çevre katliamlarının mağdurlarıyız.
‘Bir adet fidan ile geleceğe nefes olunuz.’ Sloganı ile milyonların kampanyaya ben de ben de varım diye katılması önder lider bir bastırılan yapımızın doğal cevabıdır. Allah’tan korkanlar, onu sevenler, onun emanetini de sever, korur. Ağaç, orman yakmaz. Katliam yapmaz. Fidanları kırmaz. Yaktıkları ormanlarda ağaçlarla birlikte cayır cayır hayvanların yanmasına sebep olmaz. 
Doğal yapımızın isteklerinden olan fidan dikme gibi konuları yapmalı, uygulamalıyız. Sanal dünyada bunalan kurtulmak isteyenlere bu tip çalışmalar ilaç olacaktır.
Eğer bunu yapmazsak nefes alamayız. Bugün nefes darlığı, KOAH en fazla artan hastalıklardandır.
Fidanları çoğaltmazsak koruyamazsak 2050’de en büyük problem oksijen eksikliği olacaktır. Belki de en büyük paralarımızı oksijene yatıracağız.
Fidanlarımızı geleceğe hazırlarken onları koruyanlardan biri de fidanları daha çok dikmek ve korumaktır. 
Nefessiz, havasız, oksijensiz kalmamak için fidanları dikelim, koruyalım. Doğa bize emanet. Çok değerli miras.
Ali İLKBAHAR
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR