Öğrencilerin Ankarakart mesaisi

Öğrencilerin Ankarakart mesaisi

Okulların açılmasıyla Başkent’te öğrencilerin indirimli Ankarakart alma mesaisi başladı. Kart çıkarmak isteyen öğrenciler, Kızılay Ankarakart İşlem Merkezi’nde 2-3 saat sıra bekliyor. 

Yüzbinlerce öğrenciye ev sahipliği yapan Başkent’te okulların açılmasıyla sokaklar, dükkanlar ve toplu taşıma araçları doldu taştı. Araçlara indirimli binmek isteyen öğrencilerin başvurduğu nokta ise Ankaray ve Metro duraklarındaki Ankara Kart İşlem Merkezleri oldu. Ancak Türkiye’de en çok öğrenci barındıran şehirlerin başında gelen Başkent söz konusu olduğunda bu iş o kadar da kolay olmadı. Sabahın erken saatlerinde işlem merkezlerinde sıraya giren öğrenciler 2-3 saatin sonunda ancak kartlarına ulaşabildi. 

3-4 SAAT BEKLEDİK

Kızılay metro istasyonunda sırada bekleyen öğrenciler işin bu kadar zor olduğunu tahmin etmediklerini ifade ederek, “Açıkcası hemen alır çıkarız diye düşünüyorduk. Çoğumuz şehir dışından geliyoruz. Alışkın değiliz bu kadar kalabalığa. 3 saat bekledim ancak o zaman sıra gelebildi. Bazen önden sıra almış arkadaşlar da sıralarını vererek yardımcı oldular ama genel olarak bekledik. Diğer işlem merkezleri de varmış fakat burası bize yakındı o yüzden tercih ettik. Açıkçası küçük şehirden gelen biri olarak biraz gözümüz korktu bu kalabalıktan” ifadelerine yer verdi.

ankarakart,-ogrenci,-ankara-kart-islem-merkezleri,,.jpg

NUMARATÖRDE SIRA BİTTİ

Yoğunluktan kaynaklı Kızılay Ankara Kart İşlem Merkezi’nde bulunan numaratörde sıra bitti. Sıra almak isteyen öğrencilerin çoğu geri dönüp bir ertesi günü beklerken bazıları ise var olan sıranın bitmesinin ardından işlerini yaptırmak için bekledi. Yoğunluğun yaşandığı en kalabalık duraklar Kızılay, Dikimevi ve Beşevler oldu. Bunun nedeni ise büyük üniversitelerin bu duraklara yakın olması. 

ankarakart,-ogrenci,-ankara-kart-islem-merkezleri,,,.jpg

ÖĞRENCİLER YOĞUNLUK GEÇENE KADAR EK MERKEZ İSTİYOR

Yaşanan bu yoğunluğun öğrenci sayısına oranla 1 hafta sürmesi bekleniyor. Görevliler eksik evrak olmaması için öğrencileri sürekli uyarırken acele etmemeleri gerektiğini ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtiyor. Ancak öğrenciler 2-3 saat beklediklerini belirterek Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yoğunluk geçene kadar ek merkez açmalarını istiyor.  

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.