Ahmet Aydınsoy

Ahmet Aydınsoy

Öykülerin Dilinden Eğitim 7

Öykülerin Dilinden Eğitim 7

Kimi zaman bir hikaye, kimi zaman bir öykü, anlatmak istediğimiz konuyu, vermek istediğimiz dersi çok veciz bir şekilde özetleyip muhataplarda kalıcı etki bırakmak için harika bir yöntemdir. Öykülerin dilinden eğitim başlığı ile bugün yedincisini kaleme  aldığımız yazı dizisi bu konunun, yöntemin önemine dikkat çekmek için seçilmiş bir başlık oldu. Bir seri halinde devam edip kitaplaşma yolunda adım adım ilerliyor. İster kaynak belirterek, isterse belirtmeden, bu konuda her türlü destek ve önerileriniz, yaşanmış örnek olay veya hikâyeleriniz, çıktığımız yolculuğumuz da bize ışık tutan bir rehber olacaktır.*
İstanbul'un Avcılar semtinde bir vatandaş o unutulmaz 17 Ağustos depreminden önce aynı semtten bir ev satın almaya karar verir. Uzun aramalardan sonra satılık bir ev beğenir ve ev sahibi ile pazarlıkta anlaşarak evi satın alır.
Fakat nedendir bilinmez bir müddet sonra evi almaktan vazgeçen adam evi satın aldığı şahsa gidip durumu anlatarak parasını geri ister. Satıcı da anlayış göstererek aldığı parayı iade eder. Meselenin bundan sonrası ise insanın kaderinden kaçamayacağını gösteren İbretlik bir hadisedir.
Adam 17 Ağustos depreminin artçı sarsıntıları devam ederken bir artçı sarsıntı sırasında, almaktan vazgeçtiği evin önünden geçmektedir işte tam o sırada ev üzerine yıkılır ve adamcağız enkazın altında kalarak hayatını kaybeder.**
***
Yine Aynı yıl 17 Ağustos depreminin hemen sonrasında Konyalı bir aile İstanbul’dan kaçıp deprem riski daha az olan Konya'ya taşınmaya karar verir. Apar topar eşyalarını toplayarak nakliye aracıyla Konya’ya gönderir. Kendileri de ailecek otomobillerine binerek  memleketin yolunu tutarlar.
Deprem bölgesi dışında olan Konya'da ölüm korkusu olmadan yaşamak için âni bir  karar sonrası, bu yolculuk ibretamiz bir şekilde son bulur.
Konya yakınlarında geçirdiği feci bir trafik kazası sonucu tüm aile fertleri olay yerinde can verir.
***
Muğla’da böbrekleri iflas eden eşine hiç tereddüt etmeden böbreğini vermişti. Hayatta her şeyini  paylaşmaya söz verdiği eşine bunu tabi ki gözünü kırpmadan yapmıştı.
Ama ecel çok sevdiği eşini böbrek nakli için gittiği hastane de buldu. Çünkü hastane de kaptığı korona virüs yüzünden ecelin vakti ve saati değişmemişti.
_____
* [email protected] 
** İbrahim Refik, Hadiselerin İbret Dili,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR