Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ramazan ayı gündemi çok değişti

Ramazan ayı gündemi çok değişti

Her yıl Ramazan ayının gelmesi büyük bir heyecanla bekleniyor. Ancak ne oluyorsa Ramazan ayı geldikten sonra gündemini yitiriyor.

Yılların geçişinden midir bilmiyorum ama önemi ve değerini kaybettiren pek çok unsur var. Sanki cahiliye dönemini yaşıyormuşuz ama haberimiz yokmuş gibi davranıyoruz.

Belki nerede o eski ramazanlar diyecek kişiler aramızda vardır bilmiyorum ama Ramazan ayının yardım, iyilik ve merhamet özelliği gitti.

Onun yerine haksızlık, hukuksuzluk, geçimsizlik başladı. İftar niyetiyle bir araya gelinen masalarda kin ve nefret söylemleri, davet verilen yemeklerin "çok şükür" yerine "yapacak başka bir şey bulamamışlar" tavırları ve daha nicesi ne yazık ki insan kulağıyla duyulan gerçekler.

Her yıl Ramazan ayında farklı bir önem olurdu. Belediyeler eğlenceler yapar, meydanlar tıklım, tıklım dolu olurdu. Bu Ramazan bırakın eğlenceyi düzgün iftar yapılacak çadır bile kurulmadı.

Davulun sesini duyarsak belki duyduk, zaten davul sesinin yanı sıra alarm bağımlısı olduk. İftar menüsü diye verilen siparişlerde "hiçbir şey yemedik ama ödedik" diye cümleler kurar olduk.

Ne varsa önemini yitirdi. Güzelliği kayboldu gitti. Oruç tutar mısın, tutmaz mısın ifadeleri her insanın kendi düşüncesine bağlı kalırken göz önünde sigara içilmesi, yemek yenilmesi yüzünden kan gövdeyi götürdü...

Bunlar her gün yaşanmasa bile Ramazan ayının gelmesiyle fitili ateşleniyor. Nedendir bilinmez ama başka ülkelerde Ramazan ayı bütünlük sembolüne saklı kalınmasına yardımcı olur. Bizim insanlarımız arasında ise herkes benden uzak olsun muhabbeti var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR