S-400’lerin kurulumu başladı

S-400’lerin kurulumu başladı

Türkiye'nin hava ile füze savunması ihtiyaçları için Rusya'dan satın aldığı ve teslimatına geçtiğimiz ay başlanan S-400’lerin kurulumu için, Ankara’ya 60 kişilik Rus askeri uzman ekibin geldiği duyuruldu. 

Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik Rusya’dan satın alınan S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin intikali Ankara’ya geçtiğimiz 12 Temmuz’dan itibaren başlamıştı. İlyuşin ve Antonov-124 tipi uçaklarla Kahramankazan’daki Mürted Hava Meydanı’na S-400’lerin parçaları getirilmişti. Geçen süre içerisinde bu savunma sistemlerinin teslimatı sona yaklaştı. 3 partide gerçekleştirilecek teslimatın sonuncusunun ise önümüzdeki günlerde deniz yoluyla yapılması bekleniyor. 

60 KİŞİLİK RUS UZMAN ANKARA’YA GELDİ

S-400’lerin Türkiye’ye yapılan sevkiyatını ilk duyuran Rusya Araştırmaları Enstitüsü (RUSEN) konuyla ilgili önceki gün yeni bir bilgi daha paylaştı. Resmi sosyal medya hesabından açıklamada bulunan RUSEN, “Ankara’ya gelen 60 adet Rus askeri uzman, S-400’lerin kurulumu ve kullanıma hazır hale getirilmesine dair çalışmalara başladı” bilgisini duyurdu. Rus uzmanların gelmesi ile S-400’lerin Ankara’da belirlenen noktalara konuşlandırılması bekleniyor. Savunma ve füze sistemlerinin Mürted Üssü’ne ve Ankara'nın en yüksek ilçelerinden biri olan Ayaş ilçesine kurulacağı iddia ediliyor. 

s-400-uzun-menzilli-bolge-hava-ve-fuze-savunma-sistemi,--s-400’lerin-kurulumu,,.jpg

600 KM ALANI TARIYOR

Her bir S-400 bataryası, radar ve füze fırlatma rampalarından oluşuyor. Mobil bataryalar kuruldukları bölge çevresinde 600 kilometre mesafedeki alanı tarama kapasitesine sahip. Sistem 400 kilometre uzaklıkta bir tehdit algılandığında anında harekete geçiyor. Her hedefe 2 füze kilitleyerek eş zamanlı 80 hedefi imha edebiliyor. Türkiye'nin satın aldığı hava ve füze savunma sistemlerinde 4 bataryanın olacağı ve her bir bataryanın 9 adet fırlatma aracını kapsayan bir satın alma yapacağı, her sistemde 72 olmak üzere toplam 144 füzenin, yedek olarak ise 48 adet füzenin Türkiye’ye geleceği kaydedilmişti.

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.