Şule Erciyas

Şule Erciyas

Sabır ile Allah'ın rızasını kazanabilmek

Sabır ile Allah'ın rızasını kazanabilmek

Sabır bizlerin bu dünyada çektiğimiz sıkıntılara metanetli, dirayetli, güçlü ve çaba sarf etmiş olarak dimdik durabilmektir. Sabır sadece dünya meşgalelerinde olduğu gibi Allah’a karşı yaptığımız ibadetimizde de sabırlı olmayı bilmemizdir. Mümin insanların eğer ki sabrı olmazsa Allah’a karşı sorumluluklarımızı hakiki anlamda yerine getiremeyiz.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) sabır konusuyla ilgili şöyle buyurmuştur; Kim sabretmek isterse, Allah ona sabır verir ihsan eder. Hiçbir kimseye sabırdan daha geniş hiçbir nimet verilmemiştir.

Allah (C.C) bizim üzerimizde çok büyük nimetleri vardır. Bunlardan biriside sabırdır. Biz insanlarda sabır olmasa inanın başımıza kötü bir musibet geldiği zaman katlanmalıyız. Biz insanlarda sabır örnekleri pek bir fazladır, bunlar; annemizi, babamızı, çocuğumuzu, yakınlarımızı kaybetmemiz, kalıcı rahatsızlıklar ve engelli evlatlarımız onlara üstlendiğimiz vazifelerimiz. Bunlar yaptığımız acılara sıkıntılara katlanmamış rabbimizin bizlere verdiği sabırdan katlandığımız acılarımızdır. Eğer Allah (C.C) bizlere sabır etmeyi sunmasaydı bizler ne yapardık bi düşünelim.

Allah bizim fıtratımızı neye dayanıp neye dayanmayacağımızı en iyi şekilde bilmektedir. Bir ayeti kerimede şöyle buyruluyor; And olsun ki insan ziyandadır. Ancak gerçekten iman edenler Salih ameller işleyenler, hakkı bilenler hak üzere yaşayanlar ve birbirlerine hakkı tavsiye edenler, sabrı bilenler, sabır üzere yaşayanlar ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler müstesnadır, buyurmaktadır. Hz Ömer (R.a) şöyle buyurmuştur; Ne zaman bir bela ile karşılaşsam Allah’ın üzerimde dört nimeti olurdu. Dinimde olmazdı bu bela ile sevabını umarak razı olurdum, daha büyük bir bela olabileceğini düşünürdüm.

Bizler bilmekteyiz ki Peygamber Efendimiz (S.A.V) sahabeleri birçok badireler sıkıntılar geçirdiler, hepsi sabır ederek Allah’tan yardım beklediler. Sıkıntılarını böyle giderdiler. Bizlerde yaşantılarımızda sabırlı olalım Allah’a tevekkül edelim, her şeyin farkında olalım. Allah’ın rızasını kazanmaya çaba gösterelim inşallah hep sabırlı ümmet olmaya gayret gösterelim. Selam ve Dua ile.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR