Samsun’da liderler karesinde Meral Akşener neden yoktu?

Samsun’da liderler karesinde Meral Akşener neden yoktu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’daki törene İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i davet etmedi mi? Samsun’daki liderler buluşmasında İyi Parti lideri Akşener neden yoktu? Akşener daveti neden reddetti?

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı 100. yılında daha büyük organizasyonlarla kutlanırken, anmaların merkezi yine Samsun’du. Samsun’da coşkulu kutlamalar yapılırken, siyasiler de son dönem için bir ilke imza attı. AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle, pekçok siyasi parti lideri Samsun’da biraraya geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, DSP Genel Başkanı ve Anavatan Partisi Genel Başkanı yanyana fotoğraf çektirdi. 

Liderler karesinde Akşener neden yoktu? 

Büyük yankı uyandıran fotoğraf karesinde bulunan siyasi parti liderleri arasında bir ismin olmaması dikkat çekti.

Bu isim İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’di. 

Sosyal medyada kimi kullanıcılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Akşener'e ambargo koyduğu yorumunu yaptı. 

Bunun üzerine “Akşener Samsun’da neden yoktu” sorusu merak konusu olurken,  “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’daki törene İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i davet etmemiş miydi?”, “Samsun’daki liderler buluşmasında İyi Parti lideri Akşener neden yoktu?” cevabı aranan sorular oldu. 

Peki gerçekten, Samsun’daki liderler buluşmasında İyi Parti lideri Akşener neden yoktu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’daki devlet törenine CHP, MHP, SP, BBP, Vatan, DSP, Anavatan liderlerinin yanı sıra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de davet etmişti. 

Ancak İyi Parti lideri Akşener’in, yine Samsun’da 19 Mayıs kutlamaları için çok önceden planlanan programını gerekçe göstererek, davete katılmadı. 

liii-son.jpg

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İyi Parti genel merkezinden yapılan açıklamada parti olarak haftalar öncesinden planlanan bir program olduğu ve tüm parti üyelerinin Samsun'da olacağı bildirildi.

Açıklamada ayrıca program etkinliğinin 3 gün öncesinde haber verilmesinin devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığı belirtilerek, "Belirtmek isteriz ki, 100. Yıl gibi önemli bir programın, 19 Mayıs’a üç gün kala iletilmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Kuruluşunun temelleri, 19 Mayıs 1919’da atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet ciddiyeti, hafife alınabilecek bir konu değildir. Bazı siyasi hesaplarla, alelacele yapılan davetin, binlerce yıllık devlet geleneğimizin üzerine bina edilmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin, 100 yıla yaklaşan devlet geleneğiyle örtüşmediğini düşünüyoruz" denildi. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.