Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Seçim değerlendirmesi

Seçim değerlendirmesi

31 Mart yerel seçimleri itirazlarıyla en fazla konuşulan, uzun yıllarca da konuşulacaktır.

Toplumsal barış için, birbirini anlama kaynaşma yolu ile karşılıklı ülke menfaati için çözümler gerekirken; ülkenin kalkınması, bağımsızlığı için bütün tarafların katkısı olması gerekirken, anlamsız algı operasyonları kafaları karıştırmıştır. Milletimiz iş neyse en iyisini, başarılı bir şekilde yapılmasını istemektedir. 

Ülkemiz ulusal ve uluslararası arenada çok olumlu mesafeler katetmiştir. Daha fazlasını desteklemek de yetkililerden istenmektedir.

Milletimiz her defasında toplumu geren, bir şeyler uman, prim yapmak isteyen provokatörleri soğuk ve endişeli takip etmektedir. 

Geçmişi, tarihindeki misyonu, bugünü, yarını itibariyle milletimiz masadadır. İsteyen, masada istediği haritayı değiştiremeyecektir. Her değişiklik mazlumlar için zararlı çıkmıştır.

Bugün devletin bütün kurumlarıyla partileriyle, STK’larla gönüllüleriyle barışa katkıda bulunulmasını istemektedir. 31 Mart seçimleri bundan sonraki seçimlerde daha aktif, dürüst, demokratik haklarını kullanacağını konuşmaktadır.

Seçimler sonuçları itibariyle sürpriz olmuştur. Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı itirazlar dışında oy yelpazesine, dalgalanmaya yol açmıştır. Bazı şehirlerin, bazılarına göre kazanılması bazılarına göre kaybedilmesi sürpriz olmuştur. Tarafları, bunun nedenlerini çözme arayışlarına yöneltmiştir.

İlk bakışta Millet İttifakı oylar belli olmasına rağmen artış göstermiştir. Bu da göstermektedir ki Millet İttifakı oyları bütün gayretleriyle tamamen kullanılmıştır. Cumhur İttifakı oylarında algı operasyonları tesir etmiştir. Millet İttifakı oyları sonuna kadar kullanılıp değişik sebeplerle Cumhur İttifakına oylar hiç geçmemiştir. Cumhur İttifakı uzun yıllar iktidar olunmasına rağmen avantajları kullanılamamıştır. Millet İttifakı adayların algı operasyonlarını iyi yönetmesi Cumhur İttifakı seçmende dalgalanmaya sebep olunmuştur. 

Seçim yaşının 18’e inmesi ortaöğretimde, üniversitede, liselerde yeteri kadar anlaşılamamıştır. Üniversitelerde, liselerde, iktidar kendini yeteri kadar ifade edemediğinden Millet İttifakı’nın işine yaramıştır. Gençlere savunma sanayii, her şehirde üniversite kurulması, yurt imkanları, konfor, bedava kitap vs gençlik, güzel takdim edilmesi, değerlendirlimesi gereken hizmet olduğunu sandığa gidinceye kadar yeterince kavrayamamıştır. Bazı seçmenler sonuçların şaşkınlığı içindedir. İstanbul’a yapılan devasa dünya çapındaki (İstanbul Havalimanı, Marmaray, üçüncü köprü vs) hizmetler karşılığını alamamıştır. Dünyanın hayran kaldığı muhteşem hizmetler yerine Millet İttifakı büyükşehirleri almıştır.

Yol açıktır. Gayret, toparlanma zamanıdır. Sebep ararken çözüme odaklanmalıyız. Yüzünü ülkemize çeviren mazlumları boynu bükük bırakmamalıyız. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
SON YAZILAR