Selçuklu mirası Akköprü’de üzen manzara

Selçuklu mirası Akköprü’de üzen manzara

Selçuklu mirası Akköprü’nün ayaklarında biriken Ankara Çayı’nın sürüklediği evsel ve hayvansal atıklar, bölgeyi adeta çöplüğe döndürdü. Yüzlerce yıllık köprünün altındaki içler acısı manzara duyarlı vatandaşları üzüyor.

Başkentle özdeşleşen ve şehrin içinden geçen Ankara Çayı, bir an önce ıslah edilmeyi bekliyor. Çamur gibi aktığı görülen Çay’ın içerisine bilinçsiz bir şekilde birtakım evsel ve hayvansal atıkların atılması duyarlı vatandaşları üzüyor. 

ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Uzun yıllardır doğal bir kanalizasyonu andıran Ankara Çayı’nın çevreye yaydığı pis koku da Başkentlileri rahatsız ediyor. Çubuk, Hatip, Ova ve İmrahor, Ravlı (Akyurt) ve Söğütözü gibi derelerinden beslenen ve Ankara içerisindeki uzunluğu 100 kilometreyi bulan Ankara Çayı’nın bir an önce temizlenmesi ve eskisi gibi Başkentlilerin istifade edebilmesi isteniyor. Çay’ın şu anki hali görüntü kirliliğine neden olurken Çay’daki olumsuz durum çevre ve halk sağlığını da tehdit ediyor.  

ankara-cayi,-ankara-cayi’nin-cevreye-yaydigi-pis-koku,-selcuklu-mirasi-tarihi-akkopru,.jpg

YÜZLERCE YILLIK KÖPRÜNÜN AYAKLARI ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Yenimahalle’nin Varlık Mahallesi’nde bulunan Selçuklu mirası tarihi Akköprü’nün olduğu bölümde ise manzara içler acısı durumda. En son geçtiğimiz Kurban Bayramı’ndan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesince Akköprü’nün altından geçen Çay’da temizlenme çalışmaları yapılmasına rağmen bölgede manzara yine değişmedi. Ankara Çayı’na bilinçsiz bir şekilde atılan evsel ve hayvansal atıkların Akköprü’nün ayaklarına takılarak biriktiği ve Çay’ın yine çöplüğe döndüğü görüldü. Tarihi köprünün yüzlerce yıllık ayaklarında Çay’ın sürüklediği hayvan sakatatları (kelle, karın vs.), bebek bezleri, çöp torbaları, kavun, karpuz, plastikler ve teneke gibi birçok malzemenin birikmesi duyarlı vatandaşları üzdü.  

ankara-cayi,-ankara-cayi’nin-cevreye-yaydigi-pis-koku,-selcuklu-mirasi-tarihi-akkopru,,.jpg

HAYVAN KESİP SAKATATLARI ÇAY’A ATIYORLAR

Gazetemize konuşan Varlık Mahallesi sakinleri, Akköprü’nün yanı başında sıralanan küçükbaş hayvan satışı yapan ve besleyen yerlerin Çay’ın çöplüğe dönmesinde büyük rolü olduğunu iddia ederek şunları söyledi: “Çay’ın kenarında birçok hayvan satışı yapan yer var. Burada hayvan besleyen ve kesim işi yapan da oluyor. Kestikleri hayvanları sakatatlarını dışkılarını ve çöplerini Çay’a atıyorlar. Akköprü’nün orada görüldüğü gibi hayvan kelleri, karnı ve dışkıları mevcut. Bu işletmelere bir düzen getirilmeli ya da o kişiler uyarılmalı.”

ankara-cayi,-ankara-cayi’nin-cevreye-yaydigi-pis-koku,-selcuklu-mirasi-tarihi-akkopru,,,.jpg

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.