Sevindiren ticaret adımı

Sevindiren ticaret adımı

Türkiye ile ABD arasındaki ikili ticaret hacminin artırılmasına yönelik atılan adımları değerlendiren Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu, “Bu gelişme zor günler geçiren sektöre büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ticaret hacminin 100 milyar dolara artırılmasına yönelik atılan adımları değerlendirdi. 

ÜRETİCİYİ UMUTLANDIRDI 

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı mobilya sektöründe örgütlü Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ABD yetkilileri ile iki devlet arasındaki ticaret hacminin artırılması için gerçekleştirdiği görüşmelerin son zamanlarda zor günler geçiren başta mobilya sektörü olmak üzere belirlenen diğer sektörlere ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Dolu, mobilya sektörünün özellikle KDV indiriminin sona ermesinin ardından büyük yara aldığını, ihracat yapan ve dünya geneli marka değeri olan birçok işletmenin kapatma noktasına geldiğini kaydetti. 

ÖNEMLİ BİR ADIM

Sektörün önde gelen temsilcileri ile birlikte çıkış yolu aradıklarına değinen Dolu, geçtiğimiz ay Türk mobilya sektörünün yüzde 50’sini temsil eden 100’e yakın mobilya üretim firmasının katılımı ile düzenledikleri “Mobilya Sektöründeki Sorunlar ve Çözüm Yolları Paneli” sonuç bildirgesinde de mobilya ihracatının arttırılması için devletimizden beklentilerimizi kamuoyu ile paylaştıklarını, bu gelişmenin sektörün sorunlarının azaltılmasında önemli ve büyük bir adım olduğunu belirtti. 

oz-agac-is-sendikasi-genel-baskani-av-tuncay-dolu,,.jpg

“ÜRETİCİNİN ÜZERİNDEKİ YÜK ALINMALI”

İhracatın arttırılması, rekabet, kayıt dışı istihdam fazlalığı, maliyetlerin fazlalığı, KDV indirimi ve devlet teşviki gibi konuların sektörün acil önlem alınması gereken sorunları olduğunu dile getiren Genel Başkan Dolu, ABD ile atılan bu adımın sektörün 2023 hedefleri kapsamında yeterli olmayacağını kaydetti. Dolu, Türkiye’nin dünya mobilya pazarından aldığı payın yüzde 1 olduğuna ve ihracat oranının artması için sektör olarak yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayarak, Türkiye mobilya ihracatçılarının rekabet gücünün desteklenmesi gerektiğine işaret etti. Dolu ayrıca, üreticiye kamu yükü oluşturan gelir vergisi, stopaj ve SGK primlerinde yine ülke gerçekleri dikkate alınarak mobilya üretimi gibi emek gücü yoğun olan sektörlerde yeniden düzenlemeye gidilmesini ve kamu yükünün en aza indirgenmesini istediklerini söyledi.   

“KDV İNDİRİMİ SÜREKLİ HALE GETİRİLMELİ”

Dolu, ihracatın arttırılmasına yönelik bu adımla birlikte, iç pazardaki satışların artması ve sektörün rahat bir nefes alması için KDV indiriminin hammaddeyi de kapsayacak şekilde sürekli hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Genel Başkan Dolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a atılan bu adımdan dolayı teşekkür ettiklerini, mobilya sektörünün daha da canlanması için sektörün diğer beklentilerinin de bir an önce hayata geçirilmesini talep ettiklerini ifade etti.

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.