Şifa kaynağı kuşburnunun faydaları saymakla bitmiyor

Şifa kaynağı kuşburnunun faydaları saymakla bitmiyor

Doğada kendiliğinden yetişen ve sağlığa faydalarıyla bilindiği için “şifa kaynağı” olarak anılan kuşburnu, zorlu bir aşamadan geçerek sofralardaki yerini alıyor.  

Güçlü bir antioksidan olan C vitamini deposu kuşburnular, bugünlerde toplanarak kışın tüketilmek üzere hazır hale getiriliyor. Bin bir zahmetle dikenli ağacından toplanan kuşburnu, geleneksel yöntemlerle hazırlanarak sofraların vazgeçilmezi oluyor.

SOFRALARI DONATIYOR

Yapımı zahmetli olmasına karşın bir o kadar da faydası bulunan ve “şifa kaynağı” olarak anılan kuşburnunu, ev hanımları sofralara hazır hale getirmek için yoğun ve meşakkatli bir çaba harcıyor. Ev hanımları topladıkları kuşburnundan geleneksel yöntemlerle çeşitli yiyecek ve içecek hazırlıyor. Kış hazırlığının sürdüğü bugünlerde ev hanımları kuşburnu marmelatı ile reçelini hazır hale getiriyor.  

kusburnu,-sifa-kaynagi,-faydasi,-kusburnu-marmelati,-kusburnunun-faydalari,.jpg

MARMELAT VE REÇEL NASIL YAPILIYOR?

Toplanan kuşburnu ilk önce su ile yıkanıyor. Yıkanan kuşburnu büyükçe bir tencereye atılarak haşlanıyor. Haşlanan kuşburnular süzgeçten geçirilerek el ya da tahta kaşıkla eziliyor. Ezilen kuşburnuna şeker ilave ediliyor ve odun ateşinde kazanlarda kaynatılmaya bırakılıyor. Pişirme işleminden sonra soğutulan kuşburnu marmeladı kavanozlara konularak tüketime hazır hale getiriliyor. Kuşburnu reçeli de hemen hemen aynı aşamalardan geçiriliyor. Reçel marmelattan daha akışkan oluyor. Ancak kuşburnunun en çok marmelatı tercih ediliyor. 

kusburnu,-sifa-kaynagi,-faydasi,-kusburnu-marmelati,-kusburnunun-faydalari,,.jpg

KUŞBURNU ŞİFA DAĞITIYOR

Kuşburnu güçlü bir antioksidan özelliğine sahip. Aynı zamanda C vitamini bakımından çok zengin olan kuşburnu içinde limonun 60 katı kadar C vitamini barındırıyor ve vücudu güçlendirerek bağışıklık sistemine destek oluyor.

kusburnu-3.jpg

Kuşburnunun faydaları arasında cildin yenilenmesi ve daha canlı, daha sağlıklı olması, vücuttaki ödemin atılmasına yardımı, kolesterolün düşürülmesine desteği gibi olumlu katkıları bulunuyor. Kuşburnunun çiçekleri tıbbi ilaç olarak kullanılıyor. Likopen ve A, B, E, K vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, demir gibi değerli mineralleriyle vücut direncini artırıyor, sinir sisteminde, hücre yenilenmesinde fayda sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.