Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Soğuk Havaların Düşüncesi

Soğuk Havaların Düşüncesi

Kış mevsimi her geçen gün etkisini daha fazla gösteriyor. Bu nedenle grip, nezle, boğaz enfeksiyonları ve bulaşıcı hastalıklar artmaya başladı. Vatandaşlar hastalıktan kurtulabilmek adına devlet ve özel sağlık kuruluşlarında üstün bir kalabalık oluşturmuş durumda. Havaların soğuması nedeniyle sıcak içecek kullanımının yanı sıra kışlık kıyafet alışverişi de arttı. Ayrıca doktorlar ve sağlık uzmanları televizyon, dergi ve gazetelerde, vatandaşın kış mevsiminde hastalıktan nasıl korunacağı hakkında bilgiler sunuyorlar. Vatandaşlarda bu bilgiler ışığında kış mevsimini geçirmeye çalışıyor.

Ancak havaların soğuması ve hastalıkların artması nedeniyle insanlar sadece kendini düşünür olmuş. Elbette bu her yıl bu şekilde devam ediyor. Çünkü dur diyen yok. Bu gidişe dur diyen olsa bile dinleyen yok. Soğuk havalar etkisini gösterince sokak hayvanları, evsiz vatandaşlardan kimse söz etmiyor. 

Milyarlarca para alan doktorlar, sağlık uzmanları sadece nane limon ve ıhlamurun nasıl kaynatılacağını söylüyor. Bunun yanlış olduğu kanaatindeyim. Ankara Büyükşehir Belediyesi ALO 153 hattından evsiz vatandaşlar ve sokak hayvanları için yardım talep edebilirsiniz. Kış aylarında doktor tavsiyesi almak kolay ama insanlık tavsiyesi almak sizi daha iyi hissettirecektir.

Ben buna inanıyor, bunu söylüyorum elbette her insan yapsın ya da yapmasın demiyorum ama hastalandığınızda doktor, doktor koştuğunuz anlarda evsiz vatandaşlar ve sokak hayvanları aklınıza gelsin. Dünya üzerinde soğuktan hastalananlar sadece evinde oturanlar değildir. Sokakta kalan vatandaşlarda hastalanmaktadır. Sağlık güvenceleri bulunmadığı için tedavi alamıyorlar ve hastalıkları üst evreye geldiğinde yaşamlarını kaybediyorlar. Ankara halkı olarak sokak hayvanlarına ve evsiz vatandaşlara yardım etmeliyiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ALO 153 hattına gelen ihbarlar dikkate alınmakta ve gereken çalışmalar yapılmaktadır. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR