Ahmet Sefa DİKTEPE

Ahmet Sefa DİKTEPE

Sosyal Medya…

Sosyal Medya…

Sosyal medyada yaşanan gayri ahlaki durumların son dönemde doğrudan, devleti idare edenleri de muhatap aldığı bir süreci yaşıyoruz. Özellikle siyasi kimlik taşıyan insanların seveni kadar sevmeyeni de muhakkak olacaktır, fakat bu, muhatabını, onun ailesini, çevresini tahkir kastıyla sosyal medya platformlarına taşımak ne ahlaka ne de hukuka uygundur.

Sosyal medyayla alakalı olarak daha öncede sizlerle bu köşeden fikirlerimi paylaşma imkânı bulmuştum. İdarecilerin kendilerine rasgeldiğinde fark ettikleri sosyal medya çamuru artık herkese sıçrayabileceğini göstermiştir. Sosyal medyayı gerekiyorsa kapatmak, kısıtlamak ahlaksızlığın önüne geçmek namına her türlü tedbiri almak devletimizin başlıca vazifelerden biridir. Müslüman-Türk’ün kültürüne, ananesine uymayan, ahlakını bozup nesillerini yozlaştıran bu organizasyonlara acilen çare bulunmalıdır. 

Mücadele sadece sosyal medya sathında bırakılmadan televizyona da taşınmalıdır. Ahlaksızlığı teşvik eden diziler, kültürel yozlaşmaya sebep olan televizyon programları da acilen yayından kaldırılmalıdır. Eğer beden sağlığı kadar ruh sağlığı da yerinde nesiller yetiştirmek istiyorsak gençlerimizi devamlı içine çeken bu bataklıkları kurutmak zorundayız. 

Üzülerek müşahede etmekteyiz ki bugün gençliğimizde çabuk şöhret olma ve süratle o yaldızlı magazin dünyasının basamaklarını tırmanma tutkusu had safhadadır. Bunun için de en gelişmiş ve kolay ulaşılabilir kitle iletişim aracı olan sosyal medya bulunmaz bir hazinedir. Bu hazineyi istismar eden bir kısım kişi ve çevreler gençliğimize milli kültürümüzü ve töremizi taşımayan, ahlakı bozan içeriklerle tabiri caizse zehir satmaktadır. Madde satıcısı zehir tacirleriyle alakalı “ayaklarını kırın” diskurunu geliştiren İçişlerimiz, bu meselede de aynı hassasiyeti taşımak mecburiyetindedir. Maddeyle kafaları uyuşturulan gençlerimizin bu kabil içeriklerle de gönülleri ve vicdanları uyuşturulmaktadır. 

Evlatlarımızı dinimizin haram, töremizin yasak, ahlakımızın kötü dediği fiilleri işlemeye teşvik edenler, onları din, töre ve ahlaktan aldığı olumlu davranışlarından dolayı ortaçağ kafasında olmakla suçlayanların kendileri acaba hangi sapık kafanın mahsulüdür?

Genç nesilleri Müslüman Türk’ten başka her şeye benzemeye teşvik eden, gençliğimizi milli tarihimizden, kültür ve medeniyetimizden soğutanlar hangi kirli mihrakların oyunlarına ortak olmaktadırlar?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR