Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Tatilin bana kattıkları

Tatilin bana kattıkları

Uzun bir süredir ihtiyacım olan tatile nihayet Balıkesir'de kavuştum. Balıkesir'in Akçay ilçesinde bir haftalık tatil bana iyi geldi.

Bu yazımı da tatil köyündeki odamın balkonunda yazıyorum... Ama tatile çıkıp hayret ettiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sadece yol bileti ya da şahsi aracınız ile tatile çıkacaksanız "benzin" parasını düşünmemeniz gerekiyor. Ayda yılda bir defa tatile geldik "hadi şunu da alalım" derken kendinizi bulursunuz.

Esnaf tatil yöresinin varlığını kullanarak bir sodayı bile "5 TL" gibi bir rakamla satabiliyor. Tane hesabı olarak satılan atıştırmalıkları "porsiyon" adı altında "tane fiyatına göre" daha fazla fiyata satışını yapabiliyorlar.

Her porsiyondan nereden bakılırsa bakılsın en az "5-6 TL" gibi bir kâr söz konusu. İçecekler ve yiyeceklerin yanı sıra giyecek kıyafetler veya kişisel özel ürünler bile üzerine komisyon konularak satılıyor.

2 yıl aradan sonra böyle bir tatile elbette ihtiyacım vardı. İşimden ayrılmış hazır zaman bulmuşken bu fırsatı değerlendirmek benim için keyif verici oldu. Ancak tatil beldelerinin "kazıklamalarına" aldırış edilmezse güzel bir tatil yapılabilir.

Türkiye ekonomisinin canlanmasından söz edilirken bence bu esnafları baz alıyorlar. Çünkü ne bulurlarsa bulsunlar "zamlı" fiyata satarak milleti kazıklamayı başarıyorlar.

Tatilin bana kattıklarını Ege'nin soğuk sularında düşünme fırsatım oldu. Bir daha böyle bir tatil yapar mıyım? Elbette yaparım ancak tatile çıkmadan piyasayı kontrol etmekte fayda var. Turist kazıklayanı görmüştüm ama kendi vatandaşını kazıklayan esnaf ilk defa görüyorum :) 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR