Tecrübeler konuştu

Tecrübeler konuştu

Türkiye’nin en önemli kalp ve damar cerrahları, Başkent’te bir araya gelerek meslektaşlarıyla bilgi alışverişinde bulundu; tecrübelerini aktardı. Hedef, topluma daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunmak. 

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği bünyesinde ‘Damar Cerrahisi’nde Gri Alanlar’ konulu bilimsel bir toplantı Ankara’da yapıldı. Geçtiğimiz hafta sonu Çankaya’daki bir otelde düzenlenen etkinliğe Başkent ve çevre iller ağırlıklı olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinden alanında uzman hekimler katıldı. Toplantıda damar cerrahisindeki son gelişmeler, yapılan sunumlarla hekimlere aktarıldı ve meslektaşlar arasında bilgi alışverişinde bulunuldu. Türkiye’nin alanında önemli cerrahları bilimsel etkinlik sonrası gazetemize konuştu. 

prof.-dr.-tankut-atay,-ulusal-vaskuler-ve-endovaskuler-cerrahi-dernegi-baskani.jpeg“ZENGİN BİLİMSEL BİR PROGRAM”

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tankut Atay, hekimler arasında bilgi paylaşımının sağlandığı etkinliğin önemine dikkat çekerek, “Damar cerrahisi alanındaki tecrübelerimizi meslektaşlarımızla paylaşmak, diğer meslektaşlarımızın yapmış olduğu aktiviteleri öğrenmek ve bilgi paylaşımı sağlamak için ülkenin dört bir yanında toplanıyoruz. Burada zengin bir bilimsel program var. Bu programda yeni kullanıma giren ilaçlar, anjiyografi yöntemler, cerrahi yöntemler, kalp ve damar cerrahlarının yeni ilgi alanları olan yara bakımı gibi önemli konuları bilimsel programa koymuş durumdayız. Akciğer damarlarımızdaki ve toplardamarlardaki pıhtıyı engelleyen ilaçlar, bunlarla alakalı ameliyat yöntemleri, yara bakımı ile alakalı, atardamar, toplardamar hastalıklarıyla alakalı son gelişmelerin konuşulduğu lokal bir toplantı. Yenilikler burada konuşuluyor” dedi. Başkan Atay, cerrahi işlemlerde dünyada büyük bir başarı oranına sahip olduğumuzu da söyledi.

ulusal-vaskuler-ve-endovaskuler-cerrahi-dernegi-baskan-yardimcisi-doc.-dr.-soner-yavas.jpeg “TECRÜBELERİMİZİ MESLEKTAŞLARIMIZA AKTARIYORUZ”

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Soner Yavaş ise “Amacımız meslektaşlarımızla özellikle genç olanlarla buluşup bilgilerimizi, tecrübelerimizi bir araya getirip paylaşmak. Son yıllarda kullandığımız teknikler yoğun bir şekilde değişti. Açık cerrahilerden kapalı cerrahilere geçtik. Bu toplantıdaki amaçlarımız da bu işleri çok yapan kişileri yeni başlayanlarla bir araya getirerek tecrübelerini aktarmalarını, yeni 
sağlayabilmek” diye konuştu.  

kalp-damar-cerrahisi-dernegi-baskani,-prof.-dr.-mehmet-ali-ozatik.jpeg“HEDEF, DAHA NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ SUNMAK”

Kalp Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik de “Bu tür toplantılarda hekim arkadaşlarımızla bir araya gelerek, olabildiğince bir konsensüs oluşturmaya çalışıyoruz. Diğer türlü bilimi takip etmek, teknolojiyi takip etmek internet olanaklarıyla mümkün; ama bu tür ortak platformlarda birtakım konuları birlikte tartışmak, hasta verilerini ve sonuçlarını birlikte istişare etmek, yakın bir tedavi ve tanı stratejisi belirlememize yardımcı oluyor. Farklı yaklaşım stratejileri olan hastalık ve tedavileri bu tür platformlarda bütün arkadaşlarımızla birlikte istişare ediyoruz ve çıkan sonuçları değerlendirerek toplumumuza daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz.”

ankara-universitesi-kalp-damar-cerrahisi-anabilim-dali-ogretim-gorevlisi-ve-ulusal-vaskuler-ve-endovaskuler-cerrahi-dernegi-genel-sekreteri,-prof.-dr.-mustafa-sirlak.jpeg“İLGİNÇ DENEYİMLERİ ÖĞRENİYORUZ”

Ankara Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi ve Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Şırlak ise şunları söyledi: “Bu tür toplantıları hizmet içi eğitim olarak görüyorum. Bu toplantıları büyük şehirlerde ve küçük şehirlerde de yapmaktayız. Dolayısıyla oradaki meslektaşlarımıza da ulaşmaktayız. Hem kendi deneyimlerimizi aktarmaktayız hem de onların sahada karşılaştıkları ilginç deneyimlerini öğrenme şansı buluyoruz. Bu toplantılar bizim bilgimizi artırmakta. Tüm Türkiye’yi kucaklayacak bir şekilde bu hizmetimizi devam ettireceğiz.”

prof.-dr.-dilek-erer.jpegDÜNYADAN HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOK

Prof. Dr. Dilek Erer de şunları kaydetti: “Bizim buradaki temel hedefimiz hem bilimsel ivmeyi daha da yukarılara çekmek hem de ilişkilerimizi optimize etmek. Bizim bilimsel boyutta Avrupa ve Amerika’yla çok geri kalan bir yanımız yok. Çünkü dünyada ne yapılıyorsa biz de oralardayız, yani bir eksiğimiz yok. Yurtdışına gidip eğitim alıyoruz, oradaki hastanelerde çalışıyoruz Bizim hekimlerimizin çok iyi noktada olduğunu ben görüyorum. Türk doktorları olarak dünyanın hiçbir yerinden bir eksiğimiz yok. Her türlü ameliyatı bu ülkede yapıyoruz.” 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.