Ahmet Sefa DİKTEPE

Ahmet Sefa DİKTEPE

Teröre Karşı Tek Yürek

Teröre Karşı Tek Yürek

Terör, insanları sindirebilmek için “korku” ortamı yaratmayı amaçlar bunun içinde hizip ve kaostan beslenir. Ülkemiz feleğin çemberi diye tabir edebileceğimiz öylesine dönemler geçirdi ki bu dönemler zaman zaman teröre de can suyu oldu. PKK terörü özelinde izlenen yanlış politikalar, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerimizde insanımızı PKK’nın kucağına itti. Fakat Türk, Kürt, Zaza bu bayrağın kırmızısında kanı bulunanlar hiçbir zaman devlete karşı terör örgütlerini tercih etmedi ve dimdik durdu.

Bugün ise devletimizin terör noktasındaki kararlı duruşu ve verdiği mücadele teröre karşı zaten tek yürek olan milletimizi daha sıkı bağlarla birbirine kenetledi. Bugün Türkiye’de teröre karşı milli refleksin bu kadar doğru noktalarda kümelendiği nadir dönemlerden birini yaşıyoruz. Anaların terör örgütünün siyasi uzantısının önünde nöbet tutarak evlatlarına kavuşmayı istemeleri, Hakkâri’de, Şırnak’ta, Diyarbakır’da ve daha birçok ilimizde “ay yıldızlı al bayrağımızla” sokaklara dökülen ve teröre karşı “milli birlik” tokadı vuran milletimiz bu vatanın hiçbir şartta parçalanamayacağını bir kere daha tescil etmiştir. Teröre karşı devlet-millet birlikteliğinin böylesine sağlandığı bir ortamda milletimiz mesajını net bir biçimde hem terör örgütlerine hem de devletimizin yetkili mercilerine vermiştir. Terör örgütlerine karşı birliğimizi bozdurmayız, vatanımızı böldürmeyiz diyen milletimiz devlete de artık terörün siyasi, iktisadi, silahlı tüm unsurlarıyla kurutulması için gereken desteği vermiştir.

Açıkça görülmektedir ki doğru politikalar izlendiğinde terörün bu topraklarda yaşama şansı yoktur. Terörün silahlı unsurlarına karşı yok edici mücadelenin karalılıkla sürdüğü bu dönemde HDP önünde nöbet bekleyen analar terörün siyasi ayağının kesilmesi için devletimize verilen en açık mesajdır. Eğer, terörün içerde ve dışarda silahlı unsurlarıyla bu kadar kararlı bir mücadelenin verildiği bir dönemde siyasi ayak es geçilerse bu mücadele eksik kalacak ve sonuç almamız bir hayli zorlaşacaktır.

Devletimiz vatanın her köşesinde günden güne artarak devam eden bu milli refleksi doğru değerlendirmek mecburiyetindedir. Dokunulmazlara da dokunmak suretiyle artık terörün ve terör destekçilerinin bu topraklarda yaşam şansının kalmadığını dosta düşmana göstermelidir. 

Bu vesileyle aziz şehitlerimiz bir kere daha rahmetle anıyorum… Rabbim şefaatlerine nail eylesin…
  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR