Erkal Erdogan

Erkal Erdogan

Toplum gerçeği olmaz olamaz

Toplum gerçeği olmaz olamaz

Geçtiğimiz haftalarda medyada geniş yer bulan hayvanlara şiddet haberleri dur durak bilmiyor. Halen devam ediyor. Uslanmıyoruz, masumların canına kıyıp onlara eziyet bu toplumun bir parçası gerçeği haline gelemez. Buna toplumca hassasiyet çok önemli. Ve şunu sormak istiyorum: 

Bize ne oluyor? Kedi rahatsız olmasın ve uykusundan uyanmasın diye kıyafetini kesen Hz Muhammed (SAV)’in ümmetine ne oluyor. Bunlar nasıl davranışlar. Allah’ın yarattığı bir cana kastetmek eziyet etmek bu ne demek? Lütfen ama lütfen toplumda etkisi olan kurumlardan, kişilere bir cana kıymanın ne büyük bir yanlış, günah, hata odluğunu anlatsın. İnsanların kendinden başkasına yaşam hakkı tanımamasına neden olan kibrine bir dur denilsin. Kreşten, üniversiteye kadar eğitimler verilsin. Bundan 2-3 nesil önce sokak hayvanı doyurma mesleği barından, Anadolu’da halen hayvanlarıyla evini paylaşan yeri geldiğinde koyun koyuna yatan toplum bugün bu hayvanlara eziyet edemez. Bunu kabullenemeyiz. Buna en büyük şekilde tepki göstermeli gördüklerimizi anında uyarmalı ihbar etmeliyiz. Sizleri bilemiyorum ama ben bu tür haberlere artık dayanamıyorum. Ve koca bir vah çekiyorum. Vah halimize.. 

TRAFİK YAZIN 00.00’DA BİTMİYOR

Yaz aylarında vatandaş adeta kendini dışarı atmış durumda. Gecenin geç vakitlerine kadar millet sokaklarda bir yerden bir yere giderken yollarda. Ancak gece 00.00’dan itibaren yanıp sönmeye geçen trafik lambaları şuan tehlikeli durumda. Başımdan geçen 2 gece önceki yolculuğumda yaklaşık 4 kavşaktan geçtim ve 3 kere kaza atlattım. Yollar gece yarısı olmasına karşın halen kalabalık. Ankara Emniyeti bu duruma bir çözüm bularak mutlaka ama mutlaka geceleri 01.00’a kadar trafik lambalarının normal çalışma şeklini uzatmalı. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR