Şule Erciyas

Şule Erciyas

Üç Aylar Manevi Baharımız    

Üç Aylar Manevi Baharımız    

   Yüce Rabbimiz rahmeti sonsuz olan biz kullarını seven bu günlere ulaştıran kullarına sonsuz nimetler vermiş olan Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Yüce Allah (C.C) biz müminlere özel ibadet mekânları verdiği gibi biz müminlere de özel günler vermiştir. Bu özel günlerimiz de 3 aylar diye isimlendirdiğimiz maneviyat aylarıdır. 
Bu aylar Recep, Şaban, Ramazan aylarıdır. Kuranı Kerim de kendisine de Kuran’ın indirildiği bir ay olduğu bildirilerek Ramazan ayının şerefi yükseltilmiştir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetin ayıdır buyurmuştur.     

“Allah’ım Recep ve Şaban’ı hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazana ulaştır” diye Peygamber Efendimiz dua etmiştir. 

Peygamber Efendimiz (S.A.V) bu mübarek aylarda çokça oruç tutar, bol bol ibadet yapar, hayır hasenat yapar, ihtiyaç sahiplerine her zamankinden fazla yardımda bulunurdu. Üç aylar dünya meşguliyetleri içerisinde unuttuğumuz kulluk sorumluluklarımızı hatırlamak günah kirleri ile kararan kalplerimizi tövbe ve istiğfarla arındırmak, sadaka ve iyiliklerle bolca sevap kazanmak hayır işlerinde yarışmak ve ahiret yurduna hazırlanmak için bulunmaz bir fırsattır. Üç aylar kötülüklerden uzaklaşma çabaların yoğunluk kazandığı iyilik ve hayırların arttığı yardımlaşma duygularının canlandığı manevi arınma ve dirilme mevsimidir. 

Bizler de 3 aylarımızı en iyi şekilde geçirmeye hayret gösterelim, eksiklerimizi tamamlayalım elimizden gelenin en iyi şekilde yapalım. Recep ayının ilk Kandili Regaib kandilidir. Yüce Allah’ın lütuf ve mağfiret dolu gecesidir. Regaib çokça rağbet eden kıymetli çok bağışlı ve bol ihsan anlamlarına gelir. Kuran’da rağbetiniz sadece Rabbinize olsun buyurmuştur. 

Yüce Allah’ım bu mübarek gün ve geceleri hayırla ve hakkı ile geçiren kullarından eylesin. Dünyanın ve nefsimizin isteklerine düşürmesin, kalbimize indirmeye isteyelim, Rabbimizin her daim razı olduğu kullarından olmaya çalışalım. Nefislerimizi şeytanın tuzaklarından ayıralım Allah’ım senin razı olduğun kullarından olabilmek dileği ile. Selam ve Dua ile.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR