Vizyoner Üniversite Liderleri Hacettepe’de

Vizyoner Üniversite Liderleri Hacettepe’de

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün ev sahipliğinde, öğretim yönetim sistemi Blackboard Türkiye tarafından gerçekleştirilen ‘Yüksek Öğretimde Global Kalite Zirvesi’nde üniversite liderleri bir araya geldi

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Daha kaliteli eğitim, teknoloji ve öğrenci başarısı için, Türkiye'de gerekli standartların oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedefleyen ‘Yüksek Öğretimde Global Kalite Zirvesi’ Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Eğitimde inovasyonla ilgili vizyoner fikirlerin paylaşıldığı zirvede, yükseköğretim alanındaki son trendler hakkında bilgi verildi.

ULUSLARARASI RAKİPLERİMİZİN GERİSİNDEYİZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen üniversitenin stratejik hedefleri hakkında bilgi verdi. Rektör Özen, “Hacettepe Üniversitesi olarak biz de bilgi çağıyla değişen dünyada öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin uluslararası arenada rekabet güçlerini arttırmaya yönelik stratejileri bir bütün olarak harekete geçirmenin sorunlu olduğunu düşünüyoruz. Eldeki verilere baktığımızda kendi üniversitemiz için söylersem bu teknolojide olan yatırımlar, maalesef uluslararası rakiplerimizle kıyaslandığında onların daha gerisinde” şeklinde konuştu.

CİDDİ YATIRIMLARA İHTİYACIMIZ VAR

Dr. Haluk Özen, “Biz Hacettepe Üniversitesi’nin yeni yönetimi olarak, önümüzdeki yıllara dönük şu hedefler konusunda ortak bir görüşe sahibiz; küresel kalite, performans odaklı rekabet, uluslararasılaşma ve akreditasyon. Bu hedeflerin başarıyla tamamlanmasını sağlayabilmemiz için de ciddi yatırımlara ihtiyacımız var” dedi. Toplantıya, Hacettepe Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ebru Akçapınar Sezer, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fevzi Ünal, Blackboard EMEA Başkanı Thomas Jepsen, Hacettepe Üniversitesi UZEM Müdürü Doç. Dr. Alev Özkök, Anadolu Üniversitesi Anadolum eKampüs Sistem Yöneticisi Abdulkadir Karadeniz, Blackboard Stratejik ve Fonksiyonel Hizmetler Direktörü Adrian Powell ve Blackboard Analytics Direktörü Richard Burrows konuşmacı olarak katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.