'Yetim babası'

'Yetim babası'

“Yetim babası” olarak anılan Sadettin Karagöz, Hasköy’de hayırseverlerin yardımıyla 5 yıl önce hayata geçirdiği Umut Hayır Mağazası ile  bugüne kadar 21 binden fazla ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.

Yetim babası” olarak anılan Sadettin Karagöz, Hasköy’de hayırseverlerin yardımıyla 5 yıl önce hayata geçirdiği Umut Hayır Mağazası ile  bugüne kadar 21 binden fazla ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.

Pursaklar’da yaşayan 59 yaşındaki Sadettin Karagöz, 5 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Ankara’ya gelen 5 kişilik bir ailenin sokakta kalmasından çok etkilendi ve o mağdur aileye yardım elini uzattı. Ailenin yaşadığı zorluklardan oldukça etkilenen memur emeklisi Karagöz, diğer ihtiyaç sahibi kişilerin yaşadığı zorluklara da şahit olmasıyla ileride çok büyüyecek bir iyilik hareketine çocuklarının desteği ile başladı.  Protokol yolunda bulunan Hasköy’deki Ömer Halis Demir Bulvarı üzerinde kendisine ait dükkânda 5 yıl önce “Umut Hayır Mağazası” açarak ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya başladı. Hayırseverlerin desteği ile mağaza her geçen gün büyüdü.  Dışarıda kalanlar için misafirhane hayata geçirdi. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine iftar vermeye başladı.  

yetim-babasi-3.jpg

BÜYÜK BİR İYİLİK HAREKETİNİN ÖNCÜSÜ OLDU

Hayırsever vatandaşların düzenli olarak getirdikleri yardımlarla dükkânında gıda ve giyecek malzemeleri toplayan Karagöz, Altındağ’da tespit ettiği yardıma muhtaç ailelere dağıtmaya başladı. Kendini iyilik hareketine adayan Karagöz, kısa sürede bölgede “yetimlerin babası” olarak anılmaya başladı. Suriyeli, Afgan, Yemenli, Mısırlı, İranlı, Somalili ve Iraklı mültecilerin yanı sıra Türk ailelerde yarım etmeye başlayan Karagöz 5 yılda 21 binden fazla kişiye ulaştı.  

20 BİNDEN FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTI

Gazetemize konuşan Karagöz, "Farklı milletlerden olan ihtiyaç sahiplerini belirliyoruz. Yardım ettiğimiz herkesin bilgisi, neye ihtiyacı oldukları hepsi bizde mevcut. Şu ana kadar 4 bin 255 aileye, toplamda ise 21 bin 41 kişiye ulaştık. Hayırseverlerimizin desteği ile bu sayı her geçen gün artıyor. 

Şu an Altındağ’daki Solfasol, Baraj Mahallesi, Yeşilöz, Önder ve Ulubey bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine daha çok ulaşıyoruz. Herkesin sıkıntılarını elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz” dedi. Türk ailelere de yardımda bulunduklarının altını çizen Karagöz,  “Biz ihtiyaç sahibi herkes için bu işleri yapıyoruz" diye konuştu. Karagöz, çocuklar ve engelli vatandaşlar için bez dağıtımı yaptıklarını da kaydetti. 

yetim-4.jpg

HAYIR ÇARŞISINA DAVET 

Hayır mağazasında bereketine de değinen Karagöz, “Buraya gelen hiçbir şey eksilmiyor. Giden ürünün yerine hemen yenisi ekleniyor. Daha fazla ihtiyaç sahibi kişiye ulaşmak için hayırseverlerimizi bekliyoruz. Mazlumların hamisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, Valimiz Vasip Şahin’i, Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ı ve diğer yetkililerimizi Protokol yolu üzerindeki hayır mağazamıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

DUALARI YETİYOR

Bu iyilik hareketine nasıl başladığını da anlatan evli ve 3 çocuk babası Karagöz, “5 sene önce Suriye'de savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan beş kişilik bir ailenin sokakta kaldığını duyduk. Biz olayı öğrendiğimizde Suriyeli aile camiye sığınmıştı. Biz de onlara bir ev tutuk. İçine eşyasını aldık. Dört dörtlük bir ev yaptık. Biz Allah rızası için bu işi yaptık. Şimdi aradan geçen 5 yılda bir kaç aileden yaklaşık 5 bin aileye ulaştık. Onların duası ve mutluluğu bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.