Mülteci kadınlar Türkçe öğreniyor

Mülteci kadınlar Türkçe öğreniyor

Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ortaklıyla başlatılan proje kapsamında mülteci kadınların Türkçe dil eğitimi alması sağlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşanan iç karışıklık nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Başkent’te yaşayan mültecilerin yanında olmayı sürdürüyor. 
        Her yaştan mülteciye barınmadan beslenmeye, eğitimden sağlığa kadar farklı farklı konularda destek olan Büyükşehir Belediyesi, bu kez de mülteci kadınların Türkçe öğrenmesi için açılan dil kursuna katkı sağlıyor.

BM İLE ORTAK PROJE  
        Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen proje çerçevesinde açılan dil kursunda ilk etapta 99 mülteci kadın Türkçe eğitim almaya başladı.  
        Altındağ Hanımlar Lokali’nde açılan dil kursunda, mülteci kursiyerlere eğitimin sonunda A1 Dil Sertifikası verilecek. Mülteci kadınlar, ikişer aylık periyotlar halinde devam ettirilecek dil kurslarına katılabilecek.  
      
ÖNCELİK ÇOCUKLAR VE ANNELERE EĞİTİM    
        Birleşmiş Milletler ile 2017 Aralık ayında imzalanan protokol kapsamında, projenin 3 aşamadan oluştuğuna dikkat çeken yetkililer, mülteci çocukların okullarda eğitimi başta olmak üzere annelerine de Türkçe dili ve mesleki eğitim imkanı sağlandığını ifade ettiler.
       Projenin birinci aşamasında sokakta çalışan 193 mülteci çocuk okullarda eğitim almaya başlarken, ikinci aşamada 99 mülteci kadına da Türkçe dil eğitimi verilmeye başlandı. Üçüncü aşamada ise mesleki kurslar düzenleneceğini vurgulayan yetkililer, “Aralık 2018 tarihinde sona erecek proje ile hem mülteci çocuklar okullaşmış hem de anneleri mesleki beceri kazanarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanmış olacaklar” bilgisini verdiler. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.