Mustafa Toruntay, "Başkent’te 24 saat metro ulaşımının sağlanması zor"

Mustafa Toruntay, "Başkent’te 24 saat metro ulaşımının sağlanması zor"

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay Başkent’te 24 saat metro ulaşımının sağlanmasının zor olduğunu belirterek, “Hatların günlük bakımı oluyor. Eğer bunlar yapılmazsa bu sefer de gündüz seferleri aksar” dedi.

Öz Taşıma İş Sendikası geleneksel hale getirdiği piknik etkinliğinde üyeleriyle bir araya geldi. Etkinlikte basın mensuplarına açıklama yapan Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Ankara’da kesintisiz metro ulaşımının zor olduğunu, hatların günlük bakımlara ihtiyacı olduğunu belirtti. Toruntay, “Metroyu 24 saat çalıştıramazsınız. Otobüsü çalıştırabilirsiniz ama metro hatlarının günlük bakımları var. Eğer bakımları yapılmazsa bu seferde gündüz hizmet sağlayamazsınız” dedi.

BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

Öz Taşıma İş Sendikası geleneksel hale getirdiği piknik etkinliğinde üyeleriyle buluştu. Hafta sonu düzenlenen etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELKA, BELKO, BUGSAŞ, ASKİ ve Fen İşleri’nde çalışan üyeler katıldı. Pursaklar Saray’daki Avrupa Birliği Parkı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Geleneksel olarak bu piknik etkinliklerini adet haline getirdik. Bu yıl ikincisini yapıyoruz. Amacımız stresten uzak tüm üyelerimizin birbirleriyle kaynaşmasıdır. Bu etkinliği haftada iki gün organize ediyoruz. Cumartesi günü çalışan üyelerimiz Pazar günü gelebiliyor, Pazar günü çalışan üyelerimizde Cumartesi günü bu etkinliğe katılabiliyor” dedi.

AMAÇ; KAYNAŞMAK VE DAYANIŞMAYI SAĞLAMAK

“Amacımız daha çok üyelerimizle bir arada olabilmek kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlamak" diyen Toruntay, "Üyelerimizle ailelerimizle hep birlikte büyük bir aileyiz diyoruz böyle de bir sloganımız var. Onun için de bugün burada aileleriyle, eşleriyle, çocuklarıyla birlikte güzel bir gün geçiriyorlar. Bundan sonraki süreçte de yine bu tip etkinliklerimize devam edeceğiz. Amacımız daha çok üyelerimizle bir arada olabilmek kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlamak ve onların gönüllerine girebilmek” şeklinde konuştu.

FARKLI İLLERDE DEVAM EDECEK

Piknik etkinliğini yaz aylarında organize etmek istediklerini ancak yaz aylarında özellikle Ankara’da ASKİ ve Fen İşleri bünyesinde çalışan üyelerin çalışmalarından dolayı etkinliğin biraz sarktığını anlatan Toruntay, "Önümüzdeki Mart’ta bir yerel seçimler var. Belediyeler ellerindeki yarım işleri ya da tamamlanmak üzere olan işlerle alakalı çalışmaları düzenledikleri için bugünlere geldik. Ankara, Kayseri, Antep öyle devam edeceğiz inşallah” dedi.

METRO’DA 24 SAAT ULAŞIM ZOR

Ulaşımın 24 saat olmasının vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını belirten Toruntay, ulaşımda kar-zarar anlayışının güdülmemesi gerektiğini söyleyerek verilen hizmetin sosyal hizmet olduğunu söyledi. “Taşımacılıkta kar-zarar hesabı yapılmaz. Belediyelerin en büyük sosyal hizmetlerinden birisi taşımacılıktır” diyen Toruntay metronun ise 24 saat çalıştırılamayacağını söyledi.

HATLARIN GÜNLÜK BAKIMI VAR

Toruntay, “Otobüsü 24 saat çalıştırılabilirsiniz ama metroyu 24 saat çalıştıramazsanız. Çünkü hatların günlük bakımları var. Hatların bakımları yapılmazsa gündüz yolcu taşıyamazsınız. Rayların bakımları olsun, diğer bakımlar olsun belirli bir zaman aralığı gerekli. Bu yüzden metroda 24 saat ulaşım zor” dedi.

“TEK SENDİKA OLMAZ”

Toruntay, bir basın mensubunun, “Diğer sendikaların tek sendika çağrısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sorusuna cevap vererek şu ifadeleri kullandı, “Biz özgürlüklerden yanayız. İşçinin seçebileceği seçenekler olmalı. Bizim iş kolumuzdaki diğer sendika başkanlarının iftiralarına maruz kalıyoruz. Tek devlet, tek millet, tek bayrak güzel bir söylem ama sendikalar çok olsun ki demokratik bir ortam olsun. Burada işçinin hakkını gözeterek hizmet yapmak da önemli.” diyerek sözlerini tamamladı. Şenlik havasında geçen etkinlikte Ankara Seymenleri ve üyeler Ankara oyun havası oynayarak keyifli saatler geçirdi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.