Müteahhitlerden tam destek

Müteahhitlerden tam destek

Mamaklı müteahhitler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ABD menşeli inşaat malzemelerine getirilen boykota tam destek verdi. 

İnşaatçılar Platformu ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ABD menşeli inşaat malzemelerinin kullanılmayacağına yönelik yaptığı açıklamaya tam destek verdi. 

Türkiye’nin bir sömürge ülkesi olmadığını ifade eden Hamza Can, “Küresel Mafya Lideri rolüne soyunan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump amaçlarına ulaşamayacak. Türkiye uluslararası hukuka tabi bir hukuk devletidir. Özgürdür ve milli egemenliğini de her zaman en üst seviyede tutmuştur. Ülkemizin içişlerine karışmaya, hukuka müdahale etmeye kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir. ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarına karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, ABD menşeli inşaat malzemelerinin kullanılmayacağına yönelik boykot kararını İnşaatçılar Platformu ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak sonuna kadar uygulayacağız” dedi.

“SEKTÖRDEKİ FİRMALARI BİLGİLENDİRECEĞİZ”

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaları konuyla ilgili bilgilendireceklerini, çalışmalara başladıklarını belirten İnşaatçılar Platformu ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, “Ürünlerin kimliklerini hazırlayacağız. Hangi malzeme ABD ürünü, hangi malzeme yerli ürün çalışanlarımızı, paydaşlarımızı bilgilendireceğiz. Bu ülke 1974 Barış Harekatından sonra uygulanan derin ambargoları bile aştı. Günümüz açık toplumunda, Dünya ticaretinin alternatiflerinin arttığı bir ortamda ABD’nin ülkemize uygulayacağı engellerin, yaptırımların hiçbir anlamı yoktur. Biz devlet millet bütünleşmiş bir toplumuz. Canımızla, malımızla dışarıdan gelen her türlü tehlikeyi bertaraf ederiz” ifadelerini kullandı.

“STOKÇULUK VE FIRSATÇILIK YAPAN FİRMALARI İFŞA EDECEĞİZ”

Durumdan vazife çıkaran, zam gelecek kaygısı ile stok yapan, fabrikadan bile önce zam yapan fırsatçıların, stokçuların bulunduğunu anlatan MİMDER Başkanı Hamza Can, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İÇİMİZDEKİ AMERİKALILARI ELEYECEĞİZ”

“Fırsatçıları, stokçuları ve durumdan vazife çıkaranları şiddetle kınıyorum. Savaşlarda vurgun yapmak, fırsatçılık yapmak isteyenler gibi, bu ekonomik savaşta da aynı şeyi yapmak isteyenlerin varlığı bizi üzmektedir. Sadece para kazanmak için değil, siyasi ve ideolojik kazanç elde etmek isteyenler de bulunuyor. Bu kesim vicdanen ve hukuken millete ve devlete karşı sorumludur. Bu durum hiçbir etik kuralara, hiçbir ahlaki kurala uymaz. İnsanların vicdanlarını yararlar. Eğer bir yangın yeri varsa herkes bundan etkilenir, aynı gemideyiz, batarsak herkes batar. Bunun bilinmesi gerekiyor. Ayrıca ülkemin zarar görmesini isteyen bizden gözüken Amerikalılar var. Bu Amerikalıları da eleyeceğiz.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.