Mutlu öğrenci için mutlu öğretmen

Mutlu öğrenci için mutlu öğretmen

Keçiören’deki Buğrahan Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin işletmecisi Muhammet Şahin, gazetemize konuştu.

Keçiören’deki Buğrahan Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin işletmecisi Muhammet Şahin, çocuklarla vakit geçirmenin, onlara okul öncesi bir şeyler öğretmenin çok anlamlı ve keyifli bir iş olduğunu söyledi. Çocuklara şiddet uygulayan kreş çalışanlarına büyük tepki gösteren Şahin, ‘insanlıktan nasibini almamış’ o kişileri mesleğin yüz karaları olarak tanımladı. 

TECBRÜBE, GÜLER YÜZ, ÇOCUKLARA İLGİ…

b196f1c7-f532-49ab-a6f2-cda94329e974.jpeg

8 yıldır işlettikleri kreşte olumsuz bir olayla karşılaşmamak için öğretmen seçimine dikkat ettiklerini belirten Muhammet Şahin, “Öncelikle öğretmenlerimizin tecrübeli olmasına, güler yüzlü olmasına, çocuklarla iyi anlaşabilmesine dikkat ediyoruz. Mümkün olduğunca referanslı kişileri almaya çalışıyoruz. Her çocuk gelişimcinin diploması olabiliyor; ama hepsi bildiğini aktaramayabiliyor. Kiminin eğitimci yönü iyi olabiliyor; ama insanlık yönü zayıf kalabiliyor” dedi. 

İL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ DENETLİYOR

Kreşlerde çalışabilmesi için öğretmenin çocuk gelişimi mezunu olması gerektiğine dikkat çeken Şahin, personel bilgi evraklarını Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne eksiksiz bir şekilde gönderdiklerini ve oradan onay aldıktan sonra o öğretmenle çalışmaya başladıklarını kaydetti. 

ÖĞRETMEN MOTİVE OLMALI Kİ…

Kreşte olumsuz bir olayla karşılaşmamak ve huzurlu bir iş ortamı oluşturmak için öğretmenleri ve çalışanları sürekli motive etmeye gayret gösterdiklerini belirten Şahin, “ Mümkün olduğunca çalışanlarımı motive etmeye çalışıyorum. Çalışma saatlerinde onların da kafalarını dağıtacak öğretmenlerimize boş zamanlar oluşturuyorum. Öğretmenlerimiz, müsait zamanda dışarı çıkıyor, işi varsa onu halletmeye gidip geliyor, dışarıda biraz kafasını dağıtıyor. Bu durum öğretmenlerimizi motive ediyor, öğretmenlerimiz tekrardan enerji topluyor. Bazen aileler bize soruyor ‘biz evde 1 çocuğa bakamıyoruz siz burada 40-50 tane çocuğa nasıl bakıyorsunuz’ diye. Sonuçta öğretmen de insan onun enerji toplaması ve öğrencisiyle daha iyi ilgilenmesi için onun da kafasını dağıtması ve enerji toplaması gerekiyor. Bizim mesleğimiz gerçekten zor. Kreşlerde o kötü aşamalara gelmemek için bu tür basit uygulamalar yapılabilir” dedi.

ÖĞRETMEN MUTLU OLUNCA ÖĞRENCİ DE MUTLU OLUYOR

fb24ba24-1a07-41c9-88e7-52d7a05a68d6.jpeg

8 yıldır kötü bir olayla karşılaşmadıklarının altını çizen Şahin, “Öğretmene sürekli iş yüklemek olmaz. Onların yeniden enerji toplaması için boş zaman oluşturmalısınız ki öğretmen mutlu olsun ve sizi mutlu etsin. Bu mutluluk inanın çocuğa da veliye de direkt yansıyor” diye konuştu. 

MUTLU OLMAZSA BAŞARI AZALIR 

Şahin, “Arada saygıyı da gözeterek o hoş diyalogu kurabilmek önemli. Çalışan buraya ‘Allah belasını versin’ diyerek gelmeyecek ki ortam huzurlu ve mutlu olsun. Burada çalışmaktan mutlu olacak ki herhangi bir olumsuz olay yaşanmasın. Mutlu gelecek ki başarılı olacak. Mutsuz gelen bir kişinin ben o iş yerinde başarılı olacağını sanmıyorum. Başarılı olmadığı gibi kuruma zarar da verir” şeklinde konuştu.  

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

Bazı kreşlerde son günlerde yaşanan tatsız olaylara ilişkin konuşan Şahin, çocuklara şiddet uygulayan meslektaşlarına sert tepki gösterdi. Çocuklara şiddet uygulayan bu kurumların ve kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Şahin, “Çocuklara şiddet uygulayan kurumlar kapatılmalı ki zaten kapatılıyor. Büyük ihtimalle o kişilerin yeniden bir kurum açmalarına da müsaade edilmiyordur. Biz şiddeti hiçbir zaman tasvip etmiyoruz o mesleği karalayan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum