Müzeler bu hafta ücretsiz

Müzeler bu hafta ücretsiz

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası boyunca, Ankara’da Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Etnografya Müzesi 24 Mayıs’a kadar ücretsiz gezilebilecek.

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Müzeler Haftası kapsamında Türkiye genelinde 39 müze ziyaretçilerine ücretsiz olarak hizmet verecek. Ankara'da da Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile Etnografya Müzesi, 24 Mayıs'a kadar ücretsiz olacak. 

Kültür varlıklarının tanıtılması, eserlerin korunması ve sağlıklı şekilde gelecek kuşaklara aktarılabilmesi konusunda bilinçli bir kamuoyu oluşturulması amacıyla her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası boyunca 39 müze ücretsiz olarak gezilebilecek. Bu kapsamda Ankara'da Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile Etnografya Müzesi, 24 Mayıs'a kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

39 MÜZE ÜCRETSİZ

İşte Türkiye genelinde ücretsiz olarak gezilebilecek müzeler: 
Adana Müzesi; Amasya Müzesi; Anadolu Medeniyetleri Müzesi; Ankara Etnografya Müzesi; Antalya Müzesi; Alanya Müzesi; Side Müzesi; Demre Likya Uygarlıkları Müzesi; Aydın Müzesi; Burdur Müzesi; Bartın Amasra Müzesi; Çorum Müzesi; Edirne Müzesi; Edirne Türk-İslam Eserleri Müzesi; Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi; Gaziantep Arkeoloji Müzesi; Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi; Hatay Arkeoloji Müzesi; İstanbul Arkeoloji Müzeleri; İstanbul Ayasofya Müzesi; İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi; İzmir Arkeoloji Müzesi; İzmir Atatürk Müzesi; İzmir Efes Müzesi; İzmir Ödemiş Müzesi; Kahramanmaraş Müzesi; Kastamonu Müzesi; Kocaeli Müzesi; Konya Mevlana Müzesi; Konya Karatay Çini Eserler Müzesi; Mardin Müzesi; Mersin Müzesi; Muğla Fethiye Müzesi; Muğla Marmaris Müzesi; Niğde Müzesi; Sivas Müzesi; Sinop Müzesi; Şanlıurfa Müzesi; Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik Müzesi.

Medeniyetler Müzesi'ne Çevre düzenlemesi 

Yılda 300 bine yakın ziyaretçi çeken Başkent'in de ilk müzesi olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin bahçesi için çevre düzenlemesi yapılıyor. Geçtiğimiz yıllarda teknoloji ile desteklenmiş ve iç dizaynı değiştirilerek, ziyaretçilerin beğenisine sunulan müzenin bahçesi de çağın gerekliliklerine uygun şekilde yeniden düzenleniyor. Müze yetkilileri ise, çalışmaların kısa süre içinde tamamlanacağını ifade ederek, ''Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin bahçesi yeni yüzüyle misafirlerine hizmet verecektir. '' dedi.

S. Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.