Nafile Namazları: Teheccüd Namazı nedir? Nasıl kılınır? Kaç rekattır?

Nafile Namazları: Teheccüd Namazı nedir? Nasıl kılınır? Kaç rekattır?

Nafile Namazları nelerdir? Teheccüd Namazı nedir? Teheccüd Namazı nasıl kılınır? Teheccüd namazı kaç rekattır? Teheccüd Namazı hakkında bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz..

Nafile Namazları nelerdir? Teheccüd Namazı nedir? Teheccüd Namazı nasıl kılınır? Teheccüd Namazı kaç rekattır? Teheccüd Namazı hakkında bilgi..

NAFİLE NAMAZLARI 

Farz, vacip ve beş vakit namaza bağlı sünnetler dışında sevap kazanmak maksadıyla kılınan namazlar vardır; Bunlardan bazıları şunlardır; 

Teheccüd Namazı;

Yatsı Namazı'ndan sonra henüz uyumadan veya bir süre uyuduktan sonra kalkıp kılınan gece namazıdır. Sevabı pek çok olan bu namaza Peygamber Efendimiz (S.A.V) devam ederdi. Teheccüd Namazı menduptur (Yapılması teşvik edilen iş) En az iki en çoğu sekiz rekâttır. İki rekâtta bir selam verilerek kılınması daha faziletlidir. Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur. ”Her kim geceleyin uyanır, hanımını da uyandırır ve iki rekât namaz kılarsa, Allah'ı çok zikreden erkekler ile kadınlardan yazılır.” Allah'ı çok zikreden erkeklere ve kadınlara ise Yüce Allah mağfiret ve büyük mükâfat hazırlığını Kuran-ı Kerim'de bize bildirmiştir. Ahzab suresi 33-35 ayet.

Namaz Çeşitleri - Kaç çeşit namaz vardır? Namaz çeşitleri nelerdir? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.