"Nallıhan Kuş Cenneti 5. Foto Safari Yarışması" Sonuçlandı

"Nallıhan Kuş Cenneti 5. Foto Safari Yarışması" Sonuçlandı

NallıhaN Kuş Cenneti’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 5’inci Foto Safari yarışmasının sonuçları hamamönü’nde açıklandı. Birinciliği Murat Demirtaş’ın çektiği “İbibik kuşu” adlı fotoğraf kazandı.

Başkent Ankara Meclisi Ayhan Sümer Kültür ve Sanat Merkezinde toplanan, alanında uzman, 9 kişiden oluşan seçici kurul, 148 fotoğrafçının katıldığı foto safaride çekilen 378 fotoğraf arasından dereceye girenleri 10 saatlik bir değerlendirme sonrası belirledi. Türkiye'nin her yerinden katılımın gerçekleştiği yarışmada toplam 50 fotoğraftan 8’ine birincilik, ikincilik, üçüncülük ve 5 mansiyon ödülü verilirken, 42 fotoğraf da sergilenmeye değer görüldü. Birincilik ödülüne "İbibik Kuşu" fotoğrafıyla Ankara'dan Murat Demirtaş layık görüldü. İkincilik ödülünü "İspinoz kuşu" fotoğrafıyla yine Murat Demirtaş alırken, üçüncülük ödülü ise tepeler ve samanyolu fotoğrafıyla Ramiz Aksoy’un oldu. Mansiyon ödüllerine ise Filiz Köprülü, Mert Yaldız, Murat Demirtaş (2) ve Ümmü Kandilcioğlu layık görüldü.

SERGİLENMEYE DEĞER GÖRÜLEN FOTOĞRAFLAR

Adnan Bozkurt, Adnan Menevşe (2), Ayfer Tosun, Aynur Dıravcı (2), Bayhan Kaplangiray (2), Cenk Polat (3), Deran Atabey (2) Elif Yavuz, Ercan Kurtdere, Feride Alemdaroğlu, Filiz Köprülü, Gonca Sosyal, Halit Küzenk (2), Hasan Olum, Hasan Özcan, Haydar Bayat, İsmail Kılıç, İzzet Durmaz, Kadir Yılmaz, Kenan Talas, Mehmet Özcan (2) Mehmet Öztürk, Mert Yaldız, Nazım Tetik, Ogün Aydın (2), Ömer Şahin, Selami Oral (2), Şenol Uzunoğlu (2), Şermin Beşir, Ünsal Yılmazer’in (2) fotoğrafları da sergilenmeye değer bulundu.

ÖLDÜRMEYELİM ÖLÜMSÜZLEŞTİRELİM

Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 5’inci Nallıhan Foto Safari yarışması Koordinatörü Sanem Arıkan, Seçici kurulun derecelendirme çalışmasının sona ermesinden sonra yaptığı açıklamada yarışmaya katkı sunanlara teşekkür etti. “Ankara’nın kadim medeniyet kültürünü korumak ve doğaya, çevreye duyarlı bir huzur kenti olmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Düzenlenen 5’inci Foto Safari Yarışması’yla amacımız çevre sorunlarına dikkat çekerek, doğal hayatı korumak ve avcılığın fotoğrafla yapılmasını özendirmektir. Öldürmeyelim, ölümsüzleştirelim" diye konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.