Namaz Çeşitleri - Kaç çeşit namaz vardır? Namaz çeşitleri nelerdir?

Namaz Çeşitleri - Kaç çeşit namaz vardır? Namaz çeşitleri nelerdir?

Namaz çeşitleri nelerdir? Kaç çeşit namaz vardır? Farz namazları, Sünnet Namazları, Vacip olan namazlar, Müstehab olan namazlar, Mendup Namazlar, Rüku ve Secdeleri olmayan Namazlar, Rüku ve Secdeleri olan Namazlar hakkında bilgiler..

Namaz çeşitleri nelerdir? Kaç çeşit namaz vardır? Farz namazları nelerdir? Sünnet Namazları nelerdir? Vacip olan namazlar nelerdir? Müstehab olan namazlar nelerdir? Mendup Namazlar nelerdir? Rüku ve Secdeleri olmayan Namazlar nelerdir? Rüku ve Secdeleri olan Namazlar nelerdir? İşte Namaz çeşitleri hakkında merak edilen tüm bilgiler..

NAMAZ ÇEŞİTLERİ

Namaz çeşitleri 3 tür.

Farz Namazları;

Farz Namazları ikiye ayrılır.

Farz-ı ayn olan namazlar. Beş vaktin farzı ile Cuma Namazı Farzı ayn namazlardır.

Vacip olan Namazlar;

Vitir namazı ile Ramazan ve Kurban Bayram namazları vacip olan namazlardır.

Sünnet Namazları;

Sabah namazının farzından önce iki rekat, öğlen namazının farzından önce dört, farzdan sonra iki rekat, ikindi namazının farzından önce dört rekat, akşam namazının farzından sonra iki rekat, yatsı namazının farzından önce dört farzdan sonra iki rekat.

Müstehab olan Namazlar;

Bunlar beş vakit namaza bağlı olmayıp diğer zamanlarda sevap kazanmak maksadıyla fazladan kılınan namazlardır. Bunlara Mendub Namazlar da denir. Teheccüd namazı, istihare namazı ve kuşluk namazı gibi namazlar bir başka yönden de ikiye ayrılır.

Rüku ve Secdeleri olmayan Namazlar (Cenaze Namazıdır.)

Rüku ve Secdeleri olan Namazlar ( Farz, vacib ve nafile olan diğer namazlar) 

“Namazlara ve orta namaza devam edin. Allah’a gönülden boyun eğerek namaza durun. Eğer(bir tehlikeden) korkarsanız, namazı yaya olarak veya binek üzerinde kılın. Güvenliğe kavuşunca da, Allah’ı, daha önce bilmediğiniz ve onun size öğrettiği şekilde anın (namazı normal vakitlerdeki gibi kılın).” (Bakara Sûresi 238-239)

İLGİLİ HABERLER

Gazeteilksayfa.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.