Namaz vakitleri nelerdir? Kaç vakit namaz vardır? Vaktinde namaz kılmanın önemi

Namaz vakitleri nelerdir? Kaç vakit namaz vardır? Vaktinde namaz kılmanın önemi

Namaz vakitleri nelerdir? Vakti girmeden önce bir namazı kılmak caiz mi? Namazın vaktinde kılınmasının önemi nedir? Öğle Namazının Vakti ne zamandır? İkindi Namazının vakti ne zamandır? Akşam Namazının vakti ne zamandır? Yatsı namazının vakti ne zamandır?

Namaz vakitleri nelerdir? Vakti girmeden önce namaz kılmak caiz mi? Namazın vaktinde kılınmasının önemi nedir? Sabah Namazının vakti ne zamandır? Öğle Namazının vakti ne zamandır? İkindi Namazının vakti ne zamandır? Akşam Namazının vakti ne zamandır? Yatsı namazının vakti ne zamandır? 

NAMAZ VAKİTLERİ 

Günde 5 (beş) farz namaz vardır. Bunlar, Sabah, Öğle, İkindi, Akşam, Yatsı Namazlarıdır. Kuran-ı Kerimde şöyle buyruluyor. Şüphesiz namaz müminler üzerine belirli vakitlerde farz kılınmıştır. Her namazın kendi vaktinde kılınması şarttır. Vakti girmeden önce bir namazı kılmak caiz olmadığı gibi meşru bir özür olmaksızın namazı vaktinden sonraya bırakmak ta büyük bir günahtır. 

Sabah Namazının Vakti; Sabaha karşı Tan yerinin ağırmaya başlamasından itibaren güneşin doğuşuna kadar olan zamandır. Doğu tarafında ufkun üzerinde yayılan aydınlığa gerçek aydınlık anlamına gelen fecr-i Sadık denir.

Öğle Namazının Vakti; Güneşin tam tepemize gelip, gölge doğu tarafına doğru uzamaya başladığı vakitten itibaren-güneş tepe noktasında iken mevcut olan gölge hariç ki buna feyi zeval denir. 

İkindi Namazının Vakti; Öğle namazının vaktinin çıktığı zamandan güneşin batışına kadar olan zamandır.

Akşam Namazının Vakti; Güneş battıktan sonra başlayıp, güneşin battığı taraftaki kızıllık veya ondan sonra gelen beyazlık kayboluncaya kadar devam eden zamandır.

Yatsı Namazının Vakti; Akşam namazının vakti çıktıktan sonra başlayıp sabah namazının vakit olan tan yerinin ağırmaya başlamasına kadar devam eden zamandır.

İLGİLİ HABERLER

Namaz ve Önemi - Namaz nedir? Namazın önemi nedir? Namaz kılmanın faydaları nelerdir?

Namaz kimlere farzdır? Namazın farz olması için gerekli şartlar nelerdir?

Namaz Çeşitleri - Kaç çeşit namaz vardır? Namaz çeşitleri nelerdir?

Nafile Namazları: Teheccüd Namazı nedir? Nasıl kılınır? Kaç rekattır?

Nafile Namazları: Kuşluk Namazı nedir? Nasıl kılınır? Kaç rekattır?

Nafile Namazları: Tahiyyetül Mescid Namazı nedir? Nasıl kılınır? Kaç rekattır?

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.