NarkOkul okul çevrelerinde görevde

NarkOkul okul çevrelerinde görevde

Ankara Emniyeti tarafından, okul çevresinde uyuşturucu satışını önlemek amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan ve zehir tacirlerine göz açtırmayan motorize ‘NarkOkul’ timlerinin bu yıl da görev yapacağı açıklandı.

Türkiye’de ilk kez Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, okul önleri ve civarında uyuşturucu satışını önlemek amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan motorize ‘NarkOkul’ timleri bu yıl da okullarda görev yapacak. Edinilen bilgilere göre ikişer kişilik ekiplerden oluşturulacak timler, okul çevresindeki işletmelere de uygulama gerçekleştirecek. WhatsApp ihbar hattından gelen şikayetler de değerlendirilecek. Okul önlerinde ve çevresinde uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen kişiler, yasal işlem başlatılacak. 

OKULLAR RİSK DÜZEYİNE GÖRE SINIFLANDIRILDI 

Ankara Valisi Ercan Topaca, alınan tedbirlerle birlikte geçtiğimiz yıl ciddi bir sorun yaşanmadığını belirterek şunları söylemişti: “Emniyetimiz, Jandarmamız, okul idareleri dâhil olmak üzere görevli olan bütün ekiplerimiz, arkadaşlarımız etkili bir iş birliğiyle geçen yılı çok şükür sorunsuz kapattık. Ciddi bir sıkıntı olmadı. Ankara’da İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde okulları risk durumuna göre sınıflandırdık. Riski değişik açılardan ele alıyoruz. Güvenlik, trafik ve diğer çevresel faktörler açısından. Risk düzeyi yüksek olan okullarımızda sürekli polisimiz veya güvenlik görevlisi görev alıyor. Sadece okulları değil, parklarımızı da risk durumuna göre sınıflandırdık. Oralarda ayrıca tedbirlerimiz var. Öğrencilerimizi olumsuz etkileyeceğini düşündüğümüz, etkileme ihtimali olan umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinin, internet kafelerin ve diğer umumi hizmet veren mekânların da çocuklarımızın buralardan etkilenmemesi veya onların yaşına uygun olmayan yerlere girişlerinin engellenmesi konusunda çok ciddi tedbirler aldık” 

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE TOLERANS YOK 

“Hiçbir tolerans göstermeden kim varsa, hangi grup varsa üzerine gidiyoruz. Bu vesile ile bu çalışmaların yürütülmesinde emeği geçen polisimize, jandarmamıza diğer görevli arkadaşlarımıza da ben huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Bu çalışmalar daha da azimli bir şekilde, kararlı bir irade ile devam ettirilecektir.”

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.