Nisan’da açılıyor

Nisan’da açılıyor

Opera’da İtfaiye Meydanı'nda inşası bitmek üzere olan Ankara Ulusal Camii ve Kültür Merkezi’nin yetkililer nisan ayı gibi ibadete açılmasını planladıklarını söyledi.

Altındağ Camii ve Kültürel Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 3 yıl 3 ay önce yapımına başlanan Ankara Ulusal Camii ve Kültür Merkezi’nin yapımında sona yaklaşıldı. Kaba inşaatı biten caminin ince işçilikleri sürerken yetkililer caminin ibadete açılma tarihini Habervaktim’le paylaştı. Bir aksilik olmazsa nisan ayı gibi caminin ibadete açılacağını belirten yetkililer, cami inşaatında günde 100 kişiden fazla işçinin çalıştığını açıkladı. 

2013 YILINDA İNŞASINA BAŞLANMIŞTI
Gençlik Parkı karşısında bulunan İtfaiye Meydanı'na Altındağ Camii ve Kültürel Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 3 yıl 3 ay önce yapımına başlanan Ankara Ulusal Camii ve Kültür Merkezi inşaatı bitmek üzere. 6 bin 500 kişi cami içerisinde namaz kılabilecekken 26 bin kişide cami avlusunda namaz kılabilecek. 1 ana kubbe ve 6 yarım kubbesi olan caminin girişi bölgesinde 17 tane küçük kubbe bulunuyor. Yetkililer, 2013 yılının ekim ayında inşasına başlanan caminin nisan ayı gibi bitirilmesi planladığını söyledi.

AYNI ANDA 32 BİN 500 KİŞİ İBADET EDEBİLECEK
Caminin içi ve dış köşeleri, Selçuklu döneminde kullanılan ve Ankara'da ilk sayılabilecek mukarnas taş süsleme sanatı ile donatılıyor. 70 bin metrekare alan üzerine inşa edilen camide aynı anda 32 bin 500 kişi ibadet edebilme imkanına sahip olacak. Ankara Ulus İtfaiye Meydanı'nda 2013 yılında inşaatı başlamış olan proje, yaklaşık 900 araçlık 5 katlı otopark ve bir kültür merkezinden oluşmakta. Kültür Merkezi içerisinde konferans odaları ve İslam Sanatları Müzesi yer alacak.

‘CUMHURBAŞKANI İKİLETMEDİ TALİMAT VERDİ’
Nisan ayında ibadete açılması planlanan Ankara Ulusal Camii ve Kültür Merkezi hakkında daha önce açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, cami inşası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiğini belirtmişti. Ankara’nın mabetsiz bir şehir olarak planlandığını ve Cumhurbaşkanı’nın bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyen Melih Gökçek, “Çıkıyorsunuz havaalanından, Çankaya Köşkü’ne kadar büyük tek bir cami yok. Gençlik Parkı’nın karşısında, İller Bankası’nın yanında otopark alanına ve yine aynı şekilde Konya Yolu’nda cami yapmayı teklif ettim. Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanım, ikiletmedi, hemen talimat verdi. Biz planları değiştirdik, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla buralar camilere tahsis edildi” ifadelerini kullanmıştı.

CHP ZİHNİYETİ RAHATSIZ OLMUŞTU
Ankara Ulusal Camii ve Kültür Merkezi açıklandığı ilk zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve sol kesimden büyük tepkiler gelmişti. Cumhuriyetin kurulduğu Ulus’a büyük bir caminin yapılmasını hazmedemeyen zihniyet İtfaiye Meydanı’na yapılan caminin işlevselliğinden öte başka sembolik bir anlam taşıdığını ifade etmişlerdi. 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.